Skip Navigation Links

Umut

Selahattin Ceylan'ın Kaleminden..

Selahattin Ceylan

Gazete Köşesi   A+a-

 Yeni yıl demek, yeni umutlar demek fakirin dünyasında.. 2014'ün sonlarına geldiğimiz şu günlerde yeni yıldan çok şey bekler insan oğlu. Sanki bir başka batacak, bir başka doğacak yeniden güneş. Bir gecede sihirli bir el değiştirecek tüm dünyamızı.. Zengin olma hayalleri,tüm olumsuzlukları geride bırakma düşüncesi, " Bu yıl bana uğursuz geldi yeni yıl benim için şans yılı olacak " temennileri, bunun için yeni yıla girerken " kırmızı " iç çamaşır giyilmesi, " yeni yıla nasıl girersen öyle gider " inancı vs.vs..

Yaşamımız boyunca her yıl başlangıcında bu tür umutlarla girmiştik yeni yıllara..

Oysa geriye dönüp baktığımızda yaşamda değişen hiç bir şey olmadığını,her hangi bir günün bir sonraki güne dönüşmesinden başka bir şey olmadığını fark ediyorsunuz. Değişmiş olan sadece geride bıraktığımız; Çocukluğumuz,gençliğimiz, kaybettiklerimiz,umutlarımız,rüzgar gibi geçen yıllar, acı ve tatlı anılar.

Ama umutsuz bir yaşam olur mu ? Elbette olmaz.Umut yaşamın ta kendisidir. Havadır,sudur,ekmektir,yaşama sevincidir.Umutsuz yaşamak mutsuzluktur.Umut kazanmanın başlangıcıdır,inançtır..

Gerçek dışı hayaller veya ütopya olmadığı sürece... Olmayacak dua'ya Amin denemeyeceği gibi..." Dünden öğren, bugün için yaşa, yarın için umut et." Anonim

2015' e girerken de yine hepimizin yeni umutları,dilekleri,beklentileri ve hayalleri olacaktır. Bencilce görünse de , her insanın mutlu olma,rahat yaşama,hayallerini gerçekleştirme düşüncesi hakkı vardır. Bir ülkede yaşayan bireylerin mutlu ve huzurlu olması tüm toplumun mutlu ve huzurlu olması demektir.

Ancak bunu sağlamak yeni yılları beklemekle,umut etmekle veya hayal etmekle olamayacağı gerçeğini de görmek, bilmek lazım..

Çalışmayan,mücadele etmeyen,emeğini ve yüreğini ortaya koymayan toplumların mutlu ve huzurlu olma gibi bir umutları ya da hayalleri olamaz..

Mücadeleci bir toplum olma umudunu koruyarak ben de , yeni yılda ülkemin üzerindeki kara bulutların dağılmasını, doğacak güneşin

Özgür.Bağımsız,Demokratik,Laik,Cumhuriyetçi,Milliyetçi TÜRKİYE için yeniden doğmasını,karanlık ve örümcek düşünceler yerine aydın ve çağdaş düşüncenin hakim olmasını umut ve temenni ediyorum..

Bu vesileyle tüm halkımızın umut ve dileklerinin gerçekleşmesi dileğiyle,

sevgi ve saygılar...

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet