Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

TAŞLAR YERİNDEN OYNUYOR MU ?

Su uyur düşman uyumaz...

Selahattin Ceylan

Gazete Köşesi   A+a-

 10 Ağustos Cumhur Başkanlığı seçiminden sonra yapılan çeşitli tahliller ve yorumlar gösteriyor ki, tüm partilerde özellikle Akp, Chp ve Mhp'de parti içi hesaplaşmalar ve senaryolar gündemin en sıcak konuları haline gelmiştir.

 

Cumhur Başkanı Sayın Abdullah Gül'ün , "Elbette partime döneceğim" açıklaması sonrasında, Akp'nin 27 Ağustos'da kongre gidiyor olması kafaları karıştırmış " Gül'ün önü kesilmek isteniyor" yorumlarına sebep olmuştur. Zira Sayın Gül'ün görev süresi 28 Ağustos'da sona eriyor. Buna karşılık Sayın Gül'ün daha önceden görevden ayrılacağı ve parti üyeliğine yeniden kayıt olacağı ve böylece kongreye katılabileceği çeşitli çevrelerce dile getirilmekte.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhur Başkanı seçilmesi Akp'nin genel başkanı ve Başbakan'ın kim olacağı da parti içinde ve kamu oyunda ayrı bir merak konusu. Tüm bu gelişmeler yaşanırken bazı Akp millet vekilleri arasındaki restleşmeler gözden kaçmıyor elbette..

 

Chp, Mhp ile birlikte Cumhur Başkanı adayı olarak (çatı adayı) Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nu açıkladıkları tarihten bu yana, Chp ve Mhp içerisinde sular durulmuyor.

Seçimin öncesinde ve sonrasında partiler içi muhalefet yüksek sesle itirazlarını dile getirmiş ve dile getirmekteler..

Sonuç da Chp seçmeninin seçimlerde gösterdiği tepki de ortada.

 

Sayın Emine Ülker Tarhan'ın önceki gün yaptığı zehir zemberek açıklaması yutulur cinsten değildi. Ancak Chp ve Chp'liler için önemli ve dikkate alınması gereken hususlardı.

Ayrıca Chp tabanından ve sosyal medyada, Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve yönetimin istifa etmesi ve yeniden bir oluşumun gerçekleşmesi gerektiğinin de yüksek sesle dillendirildiğini görmekteyiz.

 

Seçim öncesinde," Mhp tabanı disiplinlidir, Genel Başkanlarına bağlıdır" gibi ileri sürülen görüşler , seçim sonrasında görüldü ki, bu sav az da olsa yerini bulmamıştır.

Mhp'nin kalesi olarak değerlendirilen seçim bölgelerinde "çatı adayı"na beklenen destek verilmemiş, Mhp seçmeni de tepkisel tercih yapmıştır.

Yüksek sesle olmasa da Mhp içerisinde de, yeni Genel Başkan önerileri ve arayışları bir kesim tarafından dile getirilmekte olduğunu görüyor,duyuyoruz.

 

..............

 

Ülkemizin ve bölgemizin içerisinde bulunduğu ekonomik,siyasal ve sosyal kaosları göz önünde bulundurmamız ve tüm toplum olarak kendi iç meselelerimizi ivedilikle sonuçlandırarak, dış dünyaya ve çevremizdeki tehlikelere karşı acil tedbirlerimizi almak zorundayız.

Su uyur düşman uyumaz...

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş