Skip Navigation Links

SİNYAL SESLERİ

keser döner sap döner gün gelir hesap döner

Selahattin Ceylan

Gazete Köşesi   A+a-

Dünyada ve özellikle Orta Doğu'daki olumsuz gelişmeler insanlık ve ülkemiz adına kötü sinyaller veriyor. İnsan oğlunun bitmek tükenmek bilmeyen ihtirasları, kin, nefret, fitne ve düşmanlıkları dünya barışını ve insanlığı tehdit etmekte,felakete sürüklemektedir.

Elbette bu olayların failleri ve kurgulayıcıları asırlardır dünyaya hakim olan ya da hakim olmaya çalışan olmaya çalışan devasa şirketlerin sahipleri küresel güç odaklarıdır.Az gelişmiş ülkelerin yer üstü ve yer altı kaynaklarını çeşitli yöntemlerle kullanır ve bu ülkeleri kendilerine açık pazar yaparak sömürü düzeniyle güçlerine güç katarlar. Bunu yaparken de " Demokrasi,istikrar" sözcüğünü çok sık kullanırlar.. Kendi çıkarları için insanların ölümü, ülkelerin parçalanması,ekonomilerinin çökmesi umurlarında değildir.Aksine buna çok memnun olurlar.. Zira onlar için yeni istihdamlar ve pazarlar açılmakta, bu da para ve güç demektir. Onlar için dünya bir satranç tahtasıdır ve bu oyunu çok iyi bilirler..

Ne yazık ki, fakirliğin ve cehaletin yüksek olduğu , ya da milli ruha sahip olmayan ülkelerde, kendilerine piyon olarak seçtikleri yöneticiler ve gruplar sayesinde hep " şahmat " yaparlar..

Ancak ünlü bir İtalyan ata sözü vardır.. " Oyun bitince şah da, piyon da aynı kutuya konur." Bizimde söyleyecek bir sözümüz var.

"keser döner sap döner gün gelir hesap döner "

 

Yeter ki, toplumlar milli benliklerini , kimliklerini ve birlikteliklerini koruyabilen nesiller yetiştirebilme mücadelesini verebilsinler.

M.Kemal Atatürk'ün ; " Bilelim ki, milli benliğini bilmeyen milletler başka milletlerin avıdır." sözü unutulmamalıdır..

Saygılarımla..

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
Atilla Çayhan 1 Ekim 2014 Çarşamba
Sevgili dostum , yazındaki her kelimeye ve hatta her harfine gönülden katılıyor ve görüşlerinin içinde keserin döneceğine ve sapının da birilerinin kafasına vuracağına olan inancımı aynen senin gibi hala daha muhafaza ediyorum...Selamlar...
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet