Skip Navigation Links

Devletin Güleryüzlü Valisi; Recep Soytürk !

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak Başkanımız Diyap Atar’la birlikte Kilis Valimiz Recep Soytürk’ü ziyaret ettik.

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

Kilis Valiliği Makam ziyaretinin ardından dönüş yaparız diye düşünürken, Vali Recep Soytürk’ün bizler için geniş bir zaman ayırdığını öğrenince çok sevindik.
 
Görev yaptığı heryere değer katan hizmetleriyle Vali Recep Soytürk’e sahip olan Kilis halkının çok şanslı olduğunu ifade etmek isterim…
 
Makam sohbetinin ardından Kilis merkez çarşı ve kültür mirası yapıların restorasyon çalışmalarını gezdiren Vali Recep Soytürk, Kilis’in turizm atağı ile ilgili altyapı çalışmalarını aktardı.
 
Valilik binasından çıktığımızda etrafımız koruma ordusuyla çevrilir diye beklerken, Vali Recep Soytürk ve biz İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri, yaya bir şekilde esnafları selamlayarak, ayak üstü sohbetler yaparak hem çarşıyı hem de kültür mirası yapıları gezdik.
 
Caddede yürüyen vatandaştan esnafına kadar herkesin rahatlıkla yaklaştığı, hal hatır sorduğu, derdini anlattığı bir Vali Recep Soytürk vardı yanımızda.
Şaşırmadım !
Hatay’da görev yaptığı ilçelerde de aynı şekilde halkla içiçeydi…
Ulaşılabilir, mütevazı, devletin şefkatini hissettiren, gülümsemesiyle gönülleri fetheden, halkın derdiyle dertlenen, Kilis’in geleceğini planlayan, tüm kurumların görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yapması için mükemmel bir şekilde işleyen sistem kuran Vali Recep Soytürk gibi bir Devlet Adamına Sahip olduğumuz için gurur ve mutluluğum kat ve kat arttı.
Hep Kilis İli ile ilgili farklı önyargılarımız olmuştur !
Güvenlik sorunu olan, kaçakçılığın merkezi gibi önyargılara sahip olanlar, bugünlerde gidip Kilis’i yeniden gezsinler !
Neredeyse asayiş olayı hiç yok !
 
Halkın huzur ve güven ortamında yaşaması için her türlü tedbir sonuna kadar alınmış !
Kilis nüfusunun neredeyse iki katı kadar Suriyeli göçmen nüfusu olmasına rağmen, halk arasında uyum ve işbirliği, dayanışma hakim !
Suriyeli esnafların Türk esnaflardan farklı uygulamalara tabi olmaması, Türk esnafların sıkıntılarını hafifletmek adına, her Suriyeli esnaf için vergi kaydı ve SGK zorunluluğu getirilmiş, eşitliği sağlamış …
Bunların tamamını ve daha sayamadığım bir çok güzelliği Kilis’e kazandıran Vali’ye Recep Soytürk denir…
Bugüne kadar atıl durumda olan kültür mirası yapıların tespiti, restorasyonu ve turizme kazandırılması için de yoğun mesai harcayan Vali Soytürk, Kilis’in geleceği gençlere turizm sektörüyle yeni iş sahaları açmak için çalışıyor.
Bitmedi !
Kilis bu şekilde de, ya sınır ötesi ?
Kilis’in Suriye toprakları tarafına da fazlasıyla hakim olan Vali Recep Soytürk, her iki tarafın koordinasyonunu yine başarıyla yürütürken, huzur ve güvenliğin korunması için de geceli gündüzlü mesai harcıyor !
Çalışıyor, üretiyor, halkıyla içiçe oluyor, esnafları ziyaret ederek çaylarını içiyor, sofralarına oturuyor, dert dinliyor, çözüm üretiyor !
Devletin varlığını en üst düzeyde halkına hissettiren Adam Gibi Adama Vali Recep Soytürk denir !
Teşekkürler Valim Recep Soytürk, Devlete Bağlılık Millete hizmet yolunda geceli gündüzlü çalışan sizin gibi bir değeri Devlet Adamını daha yakından tanımamıza fırsat tanıdığınız için…
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet