Skip Navigation Links

Samimi ve Üstün Gayret !!!

Seçim bitti, geçim ve zorlu yaşam devam ediyor ...

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

Kaybeden belli oldu, kazanan Hatay !
Bir çok meslektaşım, 1 Nisan tarihi itibariyle seçilen belediye başkanlarına eleştiri getirdi, kıpırdanma bile yok mihvalinde yazılar kaleme aldı...
Haklılar !
Mazbatayı beklemeye gerek var mıydı?
İskenderun beklemedi ...
Bizim Mehmet, planını, programını, yapacaklarını, atacağı ilk adımları hazırlıklı bir şekilde hızlı giriş yaptı, helal olsun İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez'e...
Hem de belediyenin yapısını bilmeden, ekibi tanımadan, mali tablodan habersiz bir şekilde hızlı başlayan Mehmet Dönmez, bayram seyran dinlemedi golü doksana çaktı !
Gooolll...
Tatil yok, rehavet yasak ...
Bağlantıları yapılmış, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'le görüşülmüş, tatil günü başkan vekili ve Gaski genel müdürü İskenderun'a gelerek kentin altyapısında aksayan, bozulmuş, yıkılmış neresi varsa tespitleri yapmış, önümüzdeki süreçte kazmalar vurulacak !
Yine helal olsun ...
Bahane yok,
Ceğiz Cağız yok,
Geldi geliyor yok,
Oldu olacak sabredin yok,
Ağlama, sızlanma yok !...
İşte budur ...
 
Gelelim Arsuz'a;
Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün'ün ilk belediye başkanlığı ama üçüncü dönemi ...
İlk dönemde belediye meclisinde çok aktif olmamakla birlikte gözlem ve belediye başkanlığına giden yola taşları döşeme dönemi...
İkinci dönem ise Arsuz ve Hatay Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğiyle birlikte Fen İşleri Müdürlüğü başta olmak üzere tek imza yetkili belediye başkan yardımcılığı !
Yani ?
Belediyenin yapısını, tüm çalışanları, mali tabloyu, sorunları, yapılanı ve yapılmayanı, neden yapılmadığını en iyi bilen Sami Üstün !
Samimi ve Üstün gayretler beklediğimiz Başkan Sami Üstün, seçildiği bir küç gün içerisinde oldukça sessiz kaldı...
Teşekkür ve tebrik programları, bayramlaşma ve de sönük geçen yüzyılların geleneği 14 Nisan Bayramı...
Yüzyıllardır kutlanan 14 Nisan bayramı panayır ve program duyurulmadı, bölge halkı davet edilmedi, basına bilgi notu gönderilmedi !
Bunların tamamı eksi yazdı !
Belediyenin birimleri ne yaptı ?
Henüz zafer sarhoşluğunu atamamış, seçimin gerginliğini, stresini yenememiş Başkan Sami Üstün gibi rehavette olan belediyenin özellikle Fen İşleri birimi, yıllardır olduğu gibi bayram öncesi yoğun trafiğin olduğu güzergahlarda 3-5 çukur kapatmak, otluk alanları temizlemek, çevre düzeni yapmak zahmetinde bulunmamış !
Bir çok ilçe belediyesi ne yaptı ?
İzinler iptal, çalışma temposu tam gaz !!!
Derdimiz Arsuz da, derman sıkıntılı bir tablo ortaya koydu ...
Yine dayanamayıp geçtiğimiz günlerde Başkan Sami Üstün'ü aradım, en azından 3-5 çukur kapatacak bir adım beklentimi ifade ettim !
Ses tonu yine gergin, tersler modda, seçimin stresini atamamış bir şekilde “daha kaç gün oldu ki, tüm planlamaları yaptık, bayram tatili sonrası Pazartesi günü başlıyoruz !”
Göreceğiz ...
3 T kuralı ;
Talep, Takip ve Taciz !!!
Bahanelere sığınmaya gerek yok ...
Yapılacak şey şu olmalıydı;
İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'la görüşülmüş olmalıydı, hem de seçimden önce ...
Yardım ve destek istenmeliydi !
İkisi de memnuniyetle koşardı, Gaziantep'in İskenderun'a koştuğu gibi ...
Arsuz tatil bölgesi, onbinler Arsuz'a akacak, tüm izinler iptal !!!
Belediyenin tüm birimleri Fen İşleri müdürlüğü, zabıta, temizlik ekipleri 24 saat teyekkuzda olacak !!!
Herkes biraz nefes almak için Arsuz'a gitti de, yıkımları yapılmış yerlerde hala moloz yığınları !!!
Depremin izlerini silmek için arsa sahipleriyle görüşüp onay alır almaz bir kepçe ve bir de kamyonla arsalardan molozlar alınıp düzenleme yapılamaz mıydı !
Hele bir de hazine arazileri üzerine yapılmış lüks gündüz kondu, göz yumulmuş villalara ve ağır hasarlı olup cambaza bak cambaza yöntemi, oldu bittiyle az hasar görüntüsü verilmiş yıkım bekleyen zengin dostların binaları yıkılacak mı?!
Yine yıkım kararı var diye önce garip gurabaya gitmeye kalkmayın, vallahi de billahi de sizi pişman ederim !
Önce zengin dostlarınızın yaptığı gündüz kondu villaları, tadilat bahanesiyle yine tadilat ruhsatıyla yaptıkları ek binaları yıkın !
Zengine bakan değil, yoksula bakan olun ...
Daha da açtırmayın ağzımı, söyletmeyin kötüyü !!!
şimdilik bu kadar...
Samimi Üstün Gayretler bekliyoruz...
Nokta !
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (2) adet yorum var.
M.Ali Kumru 13 gün önce
İskenderunun hava kirliliği ne boyutta?Düzeltme çalışması var mı?
Atilla sezer 13 gün önce
Helal olsun abi kalemine sağlık 1 nisanda yeni arsuza uyandık sinekle taşan lagımlarla yıkık dökük molozlarla 10 sene boyunca karaağaça bi çivi bile çakmayıp konvuyu burdan başlatmak çok güzel bi hareketti çalıştı kazandı çukurlar hendek gibi sinekler vampire döndü lagımlar heryeri bastı ama önemli değil Cehape birince parti oldu bu insanları çantada keklik gördüler haklılarda aslında 2 yıldır en beğenilmiyen belediye Arsuz belediyesi seçildi böyle giderse hep seçilecek. Kalemine sağlık
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet