Skip Navigation Links

Çamur, Çukur ve Çile !

Sular Kesik ! Hatsu Feyezan Kanalı’na Akan Pis Suları Ne Edecek ?

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

Su kesintilerinin sebebi bildiğimiz üzere elektrik kesintileri ! Bu konuda Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatsu’nun savunmasını kabul etmek mümkün …
 
Arızalara müdahele konusunda ekip ve malzeme yetersizliği nedeniyle susuz kalan mahallelere mazeret kabul etmek mümkün değil !
Peki ya, İskenderun Feyezan Kanalı’na yıllardır akıtılan fosseptik sularının kanalizasyona bağlanmamasının bahanesi var mıdır?
Hatsu Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat, DSİ Bölge Müdürü, milletvekili Abdulkadir Özel ile Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın birlikte incelemelerde bulundukları Feyezan Kanalının ıslahı ile ilgili inceleme buluşmasında, kanala bırakılan tüm fosseptiklerin kanalizasyona bağlanacağının sözünü vermişti .
 
O günlerden bugüne değişen bir şey yok !
İskenderun’da Feyezan Kanalı’na akan pis suların, foseptiik sularının tek sorumlusu Hatsu’dur !
Etrafa yayılan pis sulardan kaynaklı kokuların insan sağlığını tehdit etmesi, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç Dr Lütfü Savaş’ı rahatsız etmiyor mu?
 
Bir daha ifade etmek gerekirse;
Su kesintileri elektrik kesintilerine bağlı olabilir ama, arızalardan kaynaklı kesintilere müdaheledeki gecikmelerden Hatsu’nun sorumluluğunu hatırlatmak gerekiyor !
Feyezan Kanalı’na akıtılan tüm pis suların kanalizasyona bağlanmaması, bu konuda verilen sözün unutulması ise ciddi bir sorumsuzluk örneğidir !
 
Her yağmurda göle dönen caddeler, tıkanan rögarlar, delik deşik köstebek yuvalarını andıran yolların bakımını görmezden gelen Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin asli sorumluluklarını yerine getirmemek için her fırsatta EXPO, Hado, Gastronomi, Hatayspor kozlarını öne sürmesi artık vatandaştan tepki görüyor.
 
Vatandaş;Yürüdüğü, otomobiliyle ilerlediği yollara bakıyor !
Çamur, Çukur ve Çile istemiyor !
Her yağmurda göle dönen caddeler istemiyor !
Feyezan Kanalı’na yıllardır akıtılan pis suların neden olduğu kokular ve çevre kirliliğine çözüm istiyor !
Arızalardan kaynaklı su kesintilerine hızlı müdahele istiyor !
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet