Skip Navigation Links

Acun Ilıcalı'ya Bak Ders Al

Survivorı izle şükret

Recep EKİNCİ

Gazete Köşesi   A+a-

 Acun ılıcalı Türk televizyon programcılığı, girişimciliği hatta uluslar arası yapımcılığı ile örnek alınabilecek iş adamlarından biridir.
1969 doğumlu olan Acun ILICALI’nın Türkiye, ABD, Meksika, Romanya, Macaristan, Brezilya, Kolombiya, Dominik ve Yunanistan ve birçok ülkede PRODÜKSİYON şirketleri bulunmaktadır.
Acun ILICALI’nın başarılı olacağı gençlik yıllarında yaptığı televizyon programlarındaki, sempatik davranışları ile kendini gösteriyordu.
Acun ILICALI’NIN başarısının sırrı; doğru zamanda doğru kişilerle işbirliği yapması.
Doğruluğu ve çalışkanlığı ilke edinmesi ve bu ilkelerine sıkı sıkıya sahip çıkıp, uygulamaya koyması.
Tüm işlerini bizzat yerine giderek denetlemesi, zaman zaman da şahsi olarak yapması.
Çalışma kadrolarına kendisi gibi sempatik çalışkan ve kaprissiz insanlar alması.
TABİKİ BAŞARISININ EN ÖNEMLİ SIRRI
VEFA VE SADAKATI TÜM ÇALIŞANLARA YAŞAM FELSEFESİ OLARAK AŞILAMASI, KENDİSİ DE BUNU HAYAT FELSEFESİ OLARAK YAŞIYOR OLMASIDIR.
O ses Türkiye programı
Yetenek sizsiniz yarışması
Türk insanın içindeki saklı hazinenin (yeteneğin) ortaya çıkmasına vesile olan çalışma ve yarışmalarıdır.
Ancak DOMİNİK CUMHURİYETİ adalarında yaşattığı SURVIVOR programı, izlerken Biz Türk milletinin içinde bastırdığı öfke, kin ve nefret duygularının da açığa çıkmasına vesile oluşunu,
Hayretle, şaşkınlıkla ve utançla görmekte ve izlemekteyim.
Tabi ki bu aymazlığın patlamasında Acun ILICALI’nın bir niyeti ve suçu yok.
Suç biz milletin kontrolsüz öfke patlamasından kaynaklanan bir yaşam felsefesinden kaynaklanmaktadır.
 
SURVİVOR olmuş SOR-VAY-VUR…!!!
Survivor oyuncularını takip eden ve destekleyen FAN grupları kendilerince görüşler, yorumlar ve dayatmalarla, o güzelim survivor programını SAVAŞ ALANINA dönüştürmekteler.
Televizyon da survivor ve yorumcuları (panorama / ekstra) izlerken, yerinde duramayanlar.
Sinirlenip üzerindeki giysileri yırtanlar.
Bulunduğu mekandaki eşyalara zarar verenler.
Ağza alınmayacak hakaretler ve küfürler edenler.
SURVİVOR programı ve yorumcularının (panorama, ekstra) zaman zaman taraflı ve çelişkili tartışmalarında fanlardaki dengesizlikleri tetiklemekte ve dozunun artışına neden olmaktadır.
Yarışmacıların yarışma anında ve röportajlarındaki seviyesiz davranış ve sözleri de fanlar arasındaki seviyesiz söz düellosunu çığırından çıkartmaktadır.
Yarışmacılar Dominik Cumhuriyeti adasında survivor olarak yarışıp yaşamlarını sürdürürken, yarışmacıların fanları ve panorama, ekstra yorumcuları da, Türkiye de televizyon ve evlerinde konuşarak ve yazışarak yaşamaktadırlar.
Dominik adasında yaşayan yarışmacılar ve Türkiye de onları izlerken, dengesiz davranışla ve seviyesiz sözlerin epigenetik nedenleri vardır.
Aymazca ve bağnazca sözler ve davranışlara; Ezilmişliklerin, haksızlığa uğramışlıkların, yoksulluk ve yoksunlukların oluşturduğu bilinçaltı sahiplerinin epigenetik davranışlara neden olmaktadır.
Kimi insan dünya, hayat mücadelesinde yenik düştüğünü, sanır.
Kimi insan iyi niyetine rağmen ihanete, nankörlüğe maruz kaldığını,
Kimisi yaşamını başkalarının yaşam, lüksü ile mukayese edip, daha iyi şeylere layık olduğunu iddia eder.
Bu ve buna benzer oluşumlar kişi ve toplumu kontrolsüz davranışlara yönlendirmekte, içindeki kin ve nefret duygularını televizyondaki dizi ve programlardaki (survivor) kahramanların senaryo gereği yaşadığı ve kişilerle, kendisini eşleştirerek (benzerlikler göstererek) kontrolsüz ağır sözler, davranışlar ve küfürler edebilmektedir.
Televizyonda seyrettiği programdaki kişileri kendine ROL MODEL olarak seçmektedir. Seçtiği ROL MODEL kişiye rol gereği yapılan, haksızlık, ihanet ve sözleri kendine yapılmışçasına öfke patlaması yaşayabilmektedir.
Halbuki bilmelidir ki, o dizideki, programdaki sözler, davranışlar senaristtin önceden yazıp uyguladığı sözler ve davranışlardır.
Başta survivor programı olmak üzere, tüm diziler ve programlar fert ve toplumun eğlencesi ve kendine ders çıkarması gereken programlardır.
Kaldı ki SURVİVOR daki yarışmacıların, adadaki yaşam zorlukları, aç kalmaları yarışmayı kazanıp ödülü kazanma hırsları, en önemlisi de elenmeyip adada kalmaya devam etme gibi amaç ve hedefleri olduğu için zaman, zaman öfkeli davranışlar, seviyesiz sözler söylemeleri o an orada onlar için normal davranışlardır.
Bizler o ada şartlarının hiçbirine maruz kalmadığımız, televizyon karşısında rahat koltuğumuzda oturmuş çay ve çerezimizi yiyip, içip; soğuk havada sıcacık evimizde, sıcak havada serin serin dinlenirken öfkelenmeye küfür etmeye, evimizdeki eşyalara zarar vermeye kalkışmak “kendi ayağımıza kurşun sıkmaya” benzer. Bunun diğer anlamı, “rahat bize batıyor” demektir.
SURVİVOR programını izlerken öfkelenmek, küfretmek, aymazca davranmak yerine;
Survivor’da yarışanların açlık, sefillikle sefaletle nasıl mücadele ettiklerini, anne, baba, evlat ve dost hasretine nasıl tahammül edebildiklerini, bunlardan kendimize dersler çıkarmamızı, hatta; şükretmeyi öğrenmemizi, aile vatan sevgisi ve özgürlüğün nedenli yüce bir erdem (değer) olduğunu keşfetmeliyiz.
Acun ILICALI’ya bak ders al, mazeretlere sığınma, aklına sığın,
Survivor’u izle şükret, elindeki değerlerin kıymetini öğren. Açlık ve yokluk asaleti bozar
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet