Skip Navigation Links

İTSO’ya VDK Girmeli!!!

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda yıpranan ve kirlenen itibarın yeniden toparlanması için

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

verilen mücadeleyi takdir etmemek mümkün değil.

İTSO’da Meclis Başkanı Sayın Servet Ugutmen, Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Levent Hakkı Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerinin ve pisliğe bulaşmamış bir çok meclis üyesinin İTSO’ya yeniden itibar kazandırma çalışmalarını yakından izliyor ve takdir ediyorum.

Aylarca sessiz kaldıktan sonra neden yazmak ihtiyacı hissettim?

Bunu sorgulayanlar var..

Bunu sorgulayanların kim olduklarından çok neden rahatsız oldukları benim bilgim dahilinde.

Vergi Denetim Kurulu’nun bu soruşturmaya müdahil olmaması oldukça manidar değil mi?

Kurulan bir çok sahte şirket söz konusu.

Bu şirketlerin İTSO ve TOBB sistemindeki varlıkları biliniyor ama aynı zamanda bu şirketlerin Vergi Dairesi’nde kayıtlarının bulunmadığı da iddia konusu.

İTSO Meclis üyelerinden bir tanesinin geçtiğimiz günlerde sahte şirketle meclise girdiği ve daha öğrenemediğim birkaç gerekçeyle meclis üyeliği düşmüş.

Zaten sorun da burada değil mi?

Dürüstlük ve beyefendilik abidesi Sevgili İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’ın bu işi yargıya taşıması ve tarafsız bir soruşturma ile temizlenmesi yönündeki verdiği mücadeleye katkı sunmak herkesin boynunun borcu olmalıdır.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Başmüfettişinin soruşturma yaptığı alan ile Vergi Denetim Kurulu’nun yapması gereken soruşturma alanları birbirinden oldukça farklı konular içeriyor.

Kurulduğu iddia edilen sahte şirketlerle seçime giriliyor, oy kullanılıyor ve hatta meclis üyesi ve belki de yönetim kurulu üyesi olunuyor!!!

Sorun şurada; Onlarca şirketin hayali olduğu ve vergi dairesinde kayıtlarının bulunmadığı bu konuya vakıf herkes tarafından biliniyor.

Bu nedenle soruşturmanın selayeti açısından, herkesin zan altında kalmaması ve kurumun itibarının korunması adına Vergi Denetim Kurulu İTSO’da kapsamlı bir soruşturma yapmalı, iddiaya konu sahte şirketlerle ilgili kimlerin ne günahı varsa en ağır cezayı uygulamalı. Ben bu işin peşini bırakmam bu bilinmeli. Aylardır Ankara’nın bağları türküsü eşliğinde Ankara’yla akraba oldum.. Görüştüğüm makamlar, yetkililer de benimle hemfikir.. Birkaç kişinin ettiği halt yüzünden 3 bin kişilik İTSO gibi dev bir kurumun itibarı zedelenmemelidir.

 
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet