Skip Navigation Links

CHP’de Temayül Saçmalığı!!!

CHP’nin Arsuz’da yapmak istediği şeyi anlamakta güçlük çekenlerdenim. Benim gibi anlama özürlü binlerce daha olduğundan da eminim.

Gazete Köşesi   A+a-

 
   CHP’de Temayül Saçmalığı!!!
 
  CHP’nin Arsuz’da yapmak istediği şeyi anlamakta güçlük çekenlerdenim. Benim gibi anlama özürlü binlerce daha olduğundan da eminim.
Birkaç ay önce Arsuz için;
Kamuoyu yoklaması dendi!!!
Anket dendi!!!
 
  Bunlar yapıldı da, çıkan sonuç mu beğenilmedi?
Yok, hani kamuoyu yoklaması yapıldı da beğenilmediyse, neden böyle bir yöntem daha önce duyuruldu da, aday adaylarının tüm çalışmalarını bu yönde yapmaları istendi?
Eğer kamuoyu yoklaması ve anket yapıldıysa da, nasıl bir sonuç elde edildi?!!!
Bunların tamamının bölge milletvekilleri ve genel merkez tarafından açıklığa kavuşturulması çok önemli.
  Nehir geçilirken at değiştirmek ve hatta neredeyse adayın açıklanmasının beklenildiği bir dönemde böyle bir kararı dayatmak, CHP’nin demokrasi anlayışına hiç yakışmamıştır.
Tüm kesimlerin temsil edilmediği bir temayül yoklamasından çıkacak sonucu merakla beklerken, adayın belirlenmesinde rol almayan kesimlerin vereceği reaksiyonu da tahmin edebiliyorum!!!
CHP’de temayül yoklaması bombasının patlaması sonrası, tüm aday adayları Ankara’ya çıkarma yaptı..
Herkes şaşkın!!!
Tüm emekler boşa gitti..
Üyeler kimin kontrolünde?!!!
 
  Temayül yoklaması baskısını genel merkeze kim ve niçin yapmak durumunda kaldı?
Diyelim ki CHP’de gerçekten demokrasi uygulanacak ve üyelere sorulacak; Kale, Konacık, Işıklı, Haymaseki, Avcılarsuyu, Beyköy, Karagöz, Karahüseyinli, Kurtbağı, Arpaderesi ve daha bir çok yerleşim biriminde yaşayan insanların kendilerini yönetecek adayın belirlenmesinde ne kadar söz sahibi olabileceğinin hesabı yapılmayacak mı?
 
  Nardüzü, Karaağaç, Madenli, Üçgüllük, Gülcihan, Akçalı, Gökmeydan, Gözcüler ve Arsuz beldelerinden CHP’ye üye kişilerin belirleyeceği aday, CHP’de üyesi bulunmayan köy ve mahallelerde yaşayan insanlara dayatma anlamı taşımayacak mı?
Hani çoğulcu demokrasi?!!!
Bu mu olacaktı?
 
  Gerçekten halkın istediği bir adayla yola çıkılacaksa eğer, kamuoyu yoklaması ve anket en iyi yöntem olacaktı..
 
  1 Aralık tarihinde yapılacağı duyurulan temayül yoklamasının, CHP’de uzun yıllardır siyaset yapan aday adaylarına yaradığı gibi, Arsuz sevdalısı bir çok aday adayının tüm emeklerini heba etmek anlamına geldiği unutulmamalıdır!!!
 
  Çoğulcu demokrasiyi yerleştirmek istiyorsan, tüm kesimlerin temsil edildiği geniş çaplı bir kamuoyu yoklaması yaptırır ve diğer belirleme enstrümanlarını da devreye koyarak adayı belirlemek en mantıklı sonuç olmalıdır!!!
 
 

 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
misafir 20 Kasım 2013 Çarşamba
bir CHP li olarak, CHP nin Arsuz da secim kazanmasini istemiyorum. Bu yaziniza yuzde yuz katiliyorum, boyle sacmalik olmaz. Eger CHP uyelri belirleyecekse smdiden Nihat Karpuzun adayligi hayirli olsun. Ben ve benim gibi dusunen cok sayida insan var ve eminim boyle bir durumda CHP ye oy cikmaz.
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet