Skip Navigation Links

Ortaya Karışık!

Türkiye’nin ikinci, Hatay’ın ise en büyük ilçesi Arsuz’da aday adaylık yarışı oldukça centilmenlik ve hoşgörü çerçevesinde ilerliyor.

Gazete Köşesi   A+a-


  Ortaya Karışık!
 
  Türkiye’nin ikinci, Hatay’ın ise en büyük ilçesi Arsuz’da aday adaylık yarışı oldukça centilmenlik ve hoşgörü çerçevesinde ilerliyor.
Aslında sevindiren de bu..
Çok ciddi projeler, ciddi hazırlıklar söz konusu..
Avukat Necati Yıldız’ın CHP’den Arsuz Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladığı iftar yemeğinde herkesin dudaklarını uçuklatan, hayranlık uyandıran projeleriyle muhteşem bir sunum yaptı..
İskenderun’dan Kale Köyü’ne kadar her kesimin büyük ölçüde temsil edildiği muhteşem bir buluşma ve demokrasi şöleni..
“Ben yok! Biz varız! Diyen çok güzel bir birliktelik vardı..
Kesinlikle böyle olmalı..
Diğer tüm aday adaylarının da aynı şekilde hazırlık içinde olduklarını öğrendikçe de mutlu oluyorum.
 
Dr. Ender Çolakoğlu..
Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Koordinatörü Uzman Doktor Ender Çolakoğlu, taban tarafından, bölge insanından Alevisi, Sünnisi ve Hıristiyanıyla büyük bir destekçi kitlesine sahip olduğunu biliyoruz ama hala aday adaylığı konusunda resmi bir açıklama yapmış değil. Önemli bir hizmet adamı ve insana hayat verirken Arsuz’a da hayat verecek projeleriyle adaylığın en güçlü isimlerinden birisi olduğunu herkes biliyor. Babası İbrahim Çolakoğlu, CHP’nin en önemli isimlerinden bir tanesi.. Doktor Ender Çolakoğlu da siyasetle iç içe bir ailenin ferdi olarak da, uzun yıllardır ister istemez siyasetle iç içe.. Çok duyarlı ve çalışkan, beyefendi ve halkla kucaklaşması oldukça samimi ve de yürekten..
 
Necat Pehlivan
Uzun yıllar bürokrasinin çeşitli kademelerinde görev yapmış Necat Pehlivan’ın faydalı olacağına inandığım bir çok alan söz konusu..
 
Yıldız Bor
Ciddi projeler, Arsuz’un gelecek 50 yılını ön gören çalışmalarla bilimsel bakmak lazım..
CHP Kadın Kolları Başkanlığı görevinden istifa ederek yine Arsuz’a aday adayı olmak yolunda önemli bir adım atan Yıldız Bor, bölgedeki tek kadın aday..
Seçmenin nabzı, bakışı, Yıldız Bor’un geçmişten bugüne ektikleri ve projeleriyle adaylık yarışı renklenecek.
 
Nazım Culha
Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Nazım Culha, çok önemli bir isim..
Tüm olaylara bilimsel bakan, ayakları yere basan projelerle ciddi işlerin altına imza atacak önemli bir aday. Yakında aday adaylığını açıklayacağını öğrendim.
 
Nihat Karpuz
Sevgili Nihat Karpuz, üç dönem CHP’de İskenderun İlçe Başkanlığı yaptı. Zıpkın gibi, heyecanlı, tuttuğunu koparan, enerjik bir isim.. Siyaset alfabesini çok iyi biliyor. Tabana oynuyor. Henüz projelerinden kimsenin bilgisi yok ama yakında açıklayacaktır diye düşünüyorum.
 
Süleyman Uyar
Çok değerli CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar da Arsuz’a aday..
Yapma be Süleyman abi!
Ne güzel denge oldun, CHP’de ağabeylik yapıyorsun..
Bu seçimlerde senin ilçe başkanlığınla girilirse ciddi anlamda başarı elde edilir..
Herkes senin ağabeyliğinden memnun..
İleride milletvekilliğine aday olursan herkes seni ayakta alkışlar.. Şu ara CHP’nin sana ihtiyacı var.. Umarım beni anlamışsındır..
 
Necmettin Güler
Çok iyi bir dost, iyi bir ticaret adamı ama belediye başkanlığı konusunda aynı şeyleri söylemek mümkün değil..
Tecrübeleriyle ağabeylik yapıp, seçilecek belediye başkanına yol gösterici olabilecek, bazı konularda Arsuz’un geleceğine katkı sunabilecek bir isim ama Arsuz Belediye Başkanlığı için çok yetersiz.
Başta da söyledim; çok iyi bir dost ama küçücük Gözcüler’de yapılanları ve yapılmayanları görünce zaten her şey ortaya çıkıyor. Bence bugüne kadar verdiklerin için teşekkür ederiz demek lazım. Arsuz’un zaman kaybetmeye hiç ama hiç vakti yok!
 
 
 
Arsuz Adayları Tek Yumruk!
Herkesin kadim dost, ailecek görüşen insanlar olduğu gerçeğine dikkat çekmek istiyorum.. Aralarında o kadar tatlı bir rekabet var ki, “Ben olmasam da olur! Aday olacak arkadaşıma her türlü desteği veririm” sözünü de hiç çekinmeden söyleyebiliyorlar.
Tatlı rekabet içinde, aralarında güzel sohbetlerle projelerini, Arsuz’un geleceğini paylaşan aday adaylarıyla Arsuz’un önümüzdeki günleri oldukça renkli geçecek..
Hiçbir aday diğeri hakkında olumsuz yorum yapmıyor, eleştirmiyor ve adaylık yarışında oldukça da nezaket kuralları çerçevesinde hareket ediyor.
Tüm Türkiye’ye örnek olsun..
Herkes, bölgesine, insanına ve CHP’ye karşı sorumluluklarının bilincinde..
Çıta oldukça yüksek..
Arsuz için mega projeler konuşuluyor. Başlangıcı da Avukat Necati Yıldız yaptı..
Bundan sonra çıkacak adayların çıtayı daha da yükseltmesi çok önemli..
Proje şenliği gibi bir tablo çıkarken karşımıza, aday adaylarının el ele vererek bir demokrasi şöleni sunması günümüz Türkiye gerçeklerinin çok dışında bir manzara oluşturuyor.
Alevisi, Sünnisi ve Hıristiyan’ı, bölgede yaşayan herkesin yüzyıllardır sürdürdüğü dünyaya örnek gösterilecek kardeşlik tablosu tüm illere örnek gösterilmeli..
 
İsdemir’de Grev’in keçisi!!!
Arsuz’un mutlu tablosunun dışına çıkıp da, körfezin sanayi bölgesine döndüğümüzde binlerce işçinin hak arayışı söz konusu..
İsdemir grevi!!!
Bu noktaya gelmemeliydi..
Sendika ve İsdemir yönetiminin asgari müşterekte anlaşması ve buluşması gerekiyordu.
Neden öyle oldu?
Aslında İsdemir Genel Müdürü Recep Özhan’ın da elinde fazla bir şey yok.
Görüşmeleri kendisi yürütüyor olabilir ama OYAK yönetiminin isteği ve direktifleri doğrultusunda kararları uygulamakla yükümlü..
Görünen o ki; Recep Özhan bu grev ortamında günah keçisi ilan edilmiş durumda..
Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül’ün basın açıklaması ve grev konuşması, Genel Müdür Recep Özhan’ın istifası veya görevden alınmasının zamdan daha önemli olduğu algısını oluşturdu.
Bu grev ne kadar sürer bilinmez ama, bölge ekonomisi bu işten derin yara alır gibi geliyor.. Binlerce ailenin ekonomisi, bu ailelerin alış-veriş yaptıkları esnaflar, zorunlu ihtiyaçlar, kredi kartları ve daha bir çok mevzu söz konusu..
Greve ne kadar dayanabilir işçiler, sonuna kadar giderler mi? Bunu kestirmek pek mümkün değil ama arabalarını tedbiren satandan tutun da, grev dönemi için birikimlerini devreye koyanlar, bu işin ciddiyetini ortaya koyuyor.
 
MMK da greve gidiyor!
 
Çelik-İş Sendikası’nın MMK’da da grev kararı alması beni çok şaşırttı.. Grev tarihi 18 Temmuz.. Hemen bugün yani.. Saatler var neredeyse..
MMK genç bir tesis, yatırımları süren, sektöründeki krizden derin yara almış bir kurum olarak, yöneticileri ve çalışanlarıyla çok güzel bir iletişim yolu kullanıyor..
Demokrasinin tüm enstrümanlarını kullanan MMK yönetimi ve çalışanların tutumuna, Çelik-İş Sendikası’nın da iyi niyetli ve olumlu bakması, MMK yönetiminin çok üstüne gitmeden orta yollu bir anlaşmaya varması çok önemli..
Bölgede henüz çok yeni bir tesis olan MMK’nın yönetimi ve çalışanların iyi niyetli duruşunun grev konusundaki süreci kısaltacaktır diye düşünüyorum.
MMK yönetiminden de İsdemir’den istenenler blok olarak istenirse MMK yönetimine de ciddi haksızlık yapılmış olur kanaatindeyim.
 
 
Hatay Büyükşehir!!!
 
CHP’den en güçlü aday olarak Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Mehmet Dönen’in adı geçiyor.. Mevcut CHP yapısı baz alındığında işi oldukça zor gibi görünse de, usta siyasetçi kıvraklığıyla baş edebileceği bir seçim ve büyük ihtimalle de CHP hanesine yazılmış bir Hatay Büyük Şehir Belediyesi söz konusu olabilir..
CHP’nin bu seçimde acil tarafından sağ kesimden oy alması veya çalması, adına ne derseniz deyin ama büyük bir atılım yapması lazım..
AK Parti ve MHP’nin kalelerine girip, çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmamalılar.. Medya başta olmak üzere, tüm iletişim araçlarını çok iyi kullanmalı, seçim günü en son sandık açılana kadar da sabırla bu işi göğüslemeliler..
Hatay’daki yüzyıllar öncesine dayanan kardeşlik türküsüne, yeni türküler ve besteler eklenmeli, Alevi-Sünni çatışması gibi ahlaksızca, şerefsizce bir yola sürüklenmek istenen Hatay’da kardeşçe yaşamaya fırsat veren atılımların yapılması çok önemli.
Bu bağlamda; Ilımlı, olumlu ve çok usta bir siyasetçi olan Mehmet Dönen’in, rakipleriyle de çok iyi bir iletişim içinde olacağına, herkesimden insana ulaşarak bu birlik ve beraberliği sağlayacağına hiç kuşkum yok..
Kavgadan, kin ve nefret tohumlarından nemalanan gruplara da prim verilirse, önümüzdeki aylarda siyaset arenasının boğa güreşlerinin yapıldığı İspanya’daki arenalardan farksız olacağını söyleyebilirim..
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olanlar ile STK temsilcileri, siyasetin önemli isimleri ve de atanmışların ciddi bir çalışma yaparak Hatay’daki bu karmaşa ortamına son vermesi için adım atmaları gerekiyor..
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet