Skip Navigation Links

Hatay diken üstünde !!!

Hatay da ki yaşananlar moralimi iyice bozuluyor. Yalnız benim değil, bu coğrafyada yaşayan herkesin.

Gazete Köşesi   A+a-

 

Hatay diken üstünde !!!

Hatay’da ki yaşananlar moralimi iyice bozuluyor. Yalnız benim değil, bu coğrafyada yaşayan herkesin.

Olası bir savaşta en fazla etkilenecek ilk şehir Hatay.

Hatay’ımızın ekonomisi durmuş, ekmeği küçülmüş, sıkıntılar içinde yaşayan bir kent hale geldi.

Bugüne kadar kardeşce yaşayan halk, kimlik ve mezhep öne çıkarılarak ayrıştırılmak, birbirine kırdırılmak isteniyor. Öyle ya, akrabaların yarısı Samandağ’da yaşarken, diğer yarısı Lazkiye’de yaşan bir topluluk var bu coğrafyada…

Aklımın bir türlü almadığı ve kabul edemediğim, ‘Mülteci’ sıfatlı bir takım ne olduğu belirsiz insanlar Hatay’da asker üniformasıyla, yanlarında bir sürü silahlı korumayla cirit atıyorlar.

Antakya halkı bunları kimseye benzetemiyor, “Suriyeli desek, yıllardır Suriye halkıyla ekonomik, akrabalık, komşuluk ilişkilerimiz var. Biz Suriye halkını böyle bilmeyiz. Muhalif desek, arkasında halk desteği olur, halkla birlikte muhalefet eder. Oysa bunlar tam bir çapulcu ve ellerine hak etmedikleri bir değer ve fırsatlar verilmiş, adeta terör estiriyorlar” diyorlar!

Bir başka çarpıcı detay, biz yalnız mülteci kamplarında kalanları biliyoruz. Oysa, kampta kalan mültecinin en az üç misli Antakya merkez ve yakın ilçelerde ‘evlerde’ kalıyorlarmış.

Halk kaygılı, çünkü kampta kalanların kaydı var, kim oldukları belli. Ama evlerde kalanların ne kimliği, ne de yaptıkları belli değil. Suriye uyruklu olmayan bir sürü insanın olduğu ve evleri silah deposuna dönüştürdükleri şeklinde tehlikeli duyumlar var.

Görülmeyen asıl tehlike ise Hatay ve çevre illerinde olanlar. Bu yüzden halkımız diken üstünde. Hoşgörü ve kardeşlik kenti diye bilinen Hatay’da uyumak, tilki uykusuna yatmak gibi...

Gözünü saldırıya açma ihtimalini barındıran insanlar kaygıyla uyuyor. Ya da gözünü açarken, ‘Savaş çıktı mı?’ diye soran gözlerle güne başlıyor.

Bütün bu kaygıların altında yatan şey, AKP’nin yarattığı ve medyanın sorumsuzca körüklediği mezhep çatışması ihtimalidir. Çünkü Suriye’ye yönelik küresel saldırının ana hedefi Esad ve Esad’ın mezhebi olunca, Hataylılar, yaratılmak istenen algının ilk farkına varanlar ve hissedenlerdir. Hatay’da, ‘Esad’ı hallettikten sonra sıra size gelecek’ tehditleri yapıldı ve ne polisimiz ne de hükümetimiz buna karşı hiçbir şey yapmadı. Hatay halkını Alevi-Sünni diye kutuplaştırmayı isteyenler, başarıyor gibi!...

Hepsi bunun kadar değil tabii ama çoğu şeyi yazmanın da yanlış olduğunu düşünüyorum.

Herşey iyi olur inşallah!..

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
Sag-Blok-Reklam
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet