Skip Navigation Links

Kamu Vicdanı Ve Vicdani Sorumluluk!!!

İskenderun Belediye Meclisi’ni takip ederken tüm konuşmaları dikkatle dinledim. Her daim muhalefet Sayın Ercüment Kimyon, b

Gazete Köşesi   A+a-

İskenderun Belediye Meclisi’ni takip ederken tüm konuşmaları dikkatle dinledim. Her daim muhalefet Sayın Ercüment Kimyon, bir çok konuda görüşlerini ifade etti. Başkan Dr. Yusuf Civelek’i de çileden çıkaran sürekli söz isteme alışkanlığını savunan Sayın Kimyon, Mimar kimliğiyle sürekli olarak görüşlerini ifade etmek hakkına sahip olduğuna dikkat çekti. Bence de haklı Sayın Kimyon ama zaman içerisinde sıkıntı basıyor bunu da unutmamalı.. Çünkü Sayın Kimyon’un sürekli olarak muhalefet yapması ve bir tek konuda bile destekleyici tavır koymaması sıkıntı yaratıyor.
Akıllara zarar bir durum çıkmadı bu kez…
Kısaca söyleyecek olursak; Casmin Otel yanında yapımı planlanan ve bir çok kez meclisten geri çekilen 5 yıldızlı otelle ilgili komisyona sevk kararı oy çokluğuyla gerçekleşti.
İşte hepsi bu kadar.
Memleketime bir 5 yıldızlı otel kazandırmak bu kadar mı zor?
Hilton, adı henüz konmamış Casmin Otel yanındaki 5 yıldızlı otel ve daha bir çok yatırım sekteye uğradı durdu.
Yüzlerce üniversite mezunu işsize iş imkanı sunan yatırımları desteklemeyip ne yapmak gerekir? Bunu da kamu vicdanında sorgulayıp bir karar vermek lazım!!!
İskenderun Belediye Meclisi çözüm üretme noktasında olmalıdır. Çözümsüzlük memleketimin dört bir yanını kitlemeye yetecektir.
İstediğin kadar mahkemelere git! Kamu vicdanı seni öyle bir yargılar kiii, elin, ayağın kitlenir kalırsın öyle ortalıkta!!!
Hukuk devleti olan güzel Türkiyemiz’de, yüce yargının alacağı her kararda boynumuz kıldan incedir.
Amma velakin unutulmamalıdır ki; Kamu vicdanı öyle bir yargılarki adamı, sokağa çıkacak halin kalmaz!!!
Şundan ya da bundan dolayı, “her şeyi ben bilirim” mantığıyla çıkılırsa yola, başkalarının bildiği doğruları reddetmekse olay, kamu vicdanı devreye girer ve Dünyanın önemli bir ticaret merkezi olmak yolunda önemli adımlar atmış İskenderun’da, yatırımcıların önüne çıkarılan engeller, gelecekte yatırım planlayanları da ürkütmeğe yetecektir.
Yatırımları çeşitli bahanelerle elinin tersiyle yiten bir kent, başka bölgelere kaçan yatırımcıların peşine düşse de artık nafiledir bana göre..
Gün birlik ve ortak paydada buluşma, kentin dinamiklerini bir araya getirip bir sinerji yaratma günüdür.. Herkes bilgisi ve becerisi boyutunda yapıcı görüşler ortaya koymalıdır!!!
Kendimize çeki düzen vermek zamanı gelmiştir bana göre..
Sürekli olarak rant hesaplarından bahsedenlerin, gerçekte neden bu kadar rantla ilgili olduklarını ve kamu yararlarını görmezden geldiklerini de kamu vicdanında sorgulamak hakkı doğar!!!
Bundan sonrasını kamu vicdanı sorgulamaya devam edecektir..
Vicdan muhasebesi yapıldığı takdirde, ne bu yatırımcıyı ne de şu yatırımcıyı tanımamız mümkün değildir!!! Sürekli ranttan bahsedenlerin, yatırımcılarla tanışmak gibi bir hevesleri olduğu kanaati oluştu kafamda..
Rant mant bilmem ben!!! Hiç de anlamadım bugüne kadar!!! Bir gazetem ve internette yayın yapan bir haber portalım var. Altı yıldır gazete ve internet üzerinden ne kadar kazandıysam alın terimle onu bilirim..
Ağzından, dilinden “Rant” kelimesini düşürmeyenlere demem o dur ki; Aklınızı, fikrinizi biraz daha kamu yararı olan konulara çalıştırsanız daha faydalı olursunuz..
İnsanın zikri neyse fikri de odur.. Ne demişler, bilgi sahibi olmadan da fikir sahibi olunmaz!!!
Ve son söz: Bu memlekette en az namussuzlar kadar cesur, namuslu insanlar bulunduğunu hafızalara kazımak kararlılığındayım!!!

Avukat Mehmet Tümkaya..

Aslında gazetenin manşetinden verdiğimiz “Kamu Vicdanı” başlıklı yazımı bir süredir yazmayı planlıyordum. Gelişmeler ve belediye meclisindeki durum, tam anlamıyla yazının şeklini ve içeriğini oluşturdu.
Geçtiğimiz hafta gazeteniz 8. Gün’ün sürmanşetten duyurduğu “Avukat Mehmet Tümkaya Türkiye’nin En’leri Arasında” başlıklı haberimiz o kadar çok ses getirdi ki, ben dahi buna çok şaşırdım. Bugüne kadar başarıdan başarıya koşan Avukat Mehmet Tümkaya’yı kutlamam gerekiyor. Ben sadece bir başarı ve gurur tablosunu kamuoyuyla paylaşmak görevini yerine getirdim.
Gerisini zaten Sayın Tümkaya, uzun yılların birikimiyle yapmıştı.
Sevgili Avukat Mehmet Tümkaya ile yaptığımız sohbetler arasında bölge siyaseti sıkça yer alıyor ama siyasetin soğuk yüzü hep bir adım geri durmasına neden oluyordu.
Saf, doğal ve işin alengirli tarafına girmeden yapılacak siyasetin pek de makbul olmadığı kanaatini sıkça dile getiren Avukat Mehmet Tümkaya, bölge ekonomisinin bugünlere geliş süreci, yeni yatırımlar ve de siyasetçilerin gelişmelere olumlu veya olumsuz etkileri ile ilgili görüşlerini çok takdir etmiştim.
Vizyon sahibi, atılgan ve başladığı işi sonuna kadar kovalayan inatçı bir kişiliğe sahip olan Avukat Mehmet Tümkaya, doğup büyüdüğü Arsuz yöresi başta olmak üzere, bölgenin acil ihtiyaçlarını öyle doğru analiz etmiş ki, beni fazlasıyla şaşırtıyor.
Önümüzdeki günlerde kapsamlı bir söyleyişiyle gündeme yeniden getirmeyi planladığım Avukat Mehmet Tümkaya, genç yaşına rağmen yıllarca sorumluluk duygusuyla hareket etmiş ve bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel durumu ile ilgili ciddi bir envanter çıkarmış.
Siyasetin soğuk yüzünü hiç sevmeyen, doğallığı ve halktan yana tavır almaktaki kararlılığını dile getiren Avukat Mehmet Tümkaya, sözünün eri, vizyon sahibi, az konuşan ama çok iş yapan siyasetçilere ihtiyaç bulunduğunu söylüyor. Ben de aynı fikirdeyim..
Bakalım önümüzdeki günler neleri gösterecek? Belki de genç yaşta edindiği tecrübe ve geldiği başarılı noktada, Avukat Mehmet Tümkaya bölge halkı adına hayırlara vesile olacak işlere imza atacak.. Bekleyin ve görün..

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet