Skip Navigation Links

İsdemir ve Akçakmak..

  İsdemir ve Akçakmak..   Binlerce genç üniversite mez

Gazete Köşesi   A+a-

 
İsdemir ve Akçakmak..
 
Binlerce genç üniversite mezununun hayali İsdemir..
Sadece üniversite mezunları değil, binlerce insanın hayali..
İsdemir’li olmak..
Yıllar önce gittiğimde bumuymuş İsdemir? Deyivermiştim..
Bugün ise gerçekten de az bile diyorum anlatılanlar için..
Maaşı veya sunulan sosyal haklarla alakası yok aslında..
İnsana verilen değer çok önemli..
Milyonlarca ton çelik üretmek değil sadece mesele..
Mesele, binleri bir arada tutabilmek ve hatta bütün bölgenin kalkınmasında öncelikli rol oynayan dünyanın sayılı tesislerinden birini, bölge halkına katkı sağlayacak konumda tutabilmek..
İsdemir Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayın İsmail Çakmak’ın gözlerinde ve sözlerinde emekle sermayenin ortak başarısını ifade etmenin haklı gururu vardı.
Başı dik ve alnı açık bir şekilde başarının sırrını anlatırken, ah birileri de burada olsaydı da böyle önemli bir duayenden insanlık dersi alsalardı deyiverdim kendime..
Öyle sanayi kuruluşları var ki; İşçinin hakkı, çalışma koşulları ve daha önemlisi en özelde hepsini kapsayacak biçimde sendikal hakları bile yok..
Sendikanın önünden bile geçseler, işten çıkarılma tehdidiyle boyunları bükük kalıyor ve asgari ücrete, neredeyse insanlık dışı bir uygulamayla çalıştırılıyorlar..
Az işçiyle çok iş prensibini tutturmuş giden sözde büyük ve hayırsever yatırımcılara da İsdemir Genel Müdürü Sayın İsmail Akçakmak’ın sözlerini hatırlatmak istiyorum..
İnternette 7 yıldır aralıksız yayın yapan 8. Gün Haber’de konuşmasının büyük bölümünü videolu olarak yayınladığımız Sayın Akçakmak, gazete sayfalarında sadece özeti verilebilecek ama çok önemli noktaların üzerine bastı.
Ne mutlu ki, İsdemir bölgemizin geleceği açısından çok önemli yatırımlar yapıyor.. Sadece çelik değil aynı zamanda çiçeğin de yaşamasına, yaşam alanlarının kalitesine azami önem gösteriyor..
İnsan yoksa üretim de yok!!!
Önce insan..
Nasıl olsa bölgede binlerce insan işsiz.. Birini kovarım diğerini alırım.. Patron benim, ben ne dersem o olur.. Üç kuruş da versem en ağır şartlarda çalışan işçinin itiraz hakkı yok.. İşte böyle düşünüyorlar..
Ama çok önemli bir duayen olan Sayın İsmail Akçakmak’ın yönetim anlayışını biraz da olsa örnek alsalar, çalışanlarının da gönlünü yapacaklar..
Cebindeki paranın büyüklüğünden çok, insanların gönlündeki yerinizin büyüklüğü önemli olmalı..
İsdemir yönetimi gibi..
 
 
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet