Skip Navigation Links

Hatay Valisine sahip çıkıyor.!!!

Hatay siyasetinde 2014 yerel seçimden bu yana belirsizlik hakim.

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

Bu belirsizlikte rolü olan veya olanlar belli. Tek ve güçlü adam formülü ile 14 yıl Hatay siyasetine yön verenler ile bu siyasette rol almaya, kapmaya çalışanların intikam savaşlarının sonunda tablo ortada. 14 yılın müktedirleri ile geçmişin hesaplaşmasını yapanların savaşında galipler ve mağluplar aramak ise boşuna. Savaşın kazananı olmadığı gibi siyasette de orta ve uzun vadede belirgin bir kazanan olmaz. Hatay siyasetinin kazananlarının siyasi egoları kazanımları unutturuyor. Kaybedenler ise geçmişin muhasebesini yapmaktan uzaklar.

Ak partinin 14 yılını özetlersek; Sayın Cumhurbaşkanının rüzgarı ile AK parti seçimden seçime zaferle çıktı, bu rüzgarın arkasında gerekli gereksiz, liyakatli liyakatsiz, daha bilmem neli nesiz bir çok bürokrat ve siyasi memlekete baş oldu,  bu dönemde gariban vatandaş derdini anlatacak merci bulamadı.

Son seçimde Ak parti listelerini dizayn edenler, ben olmadığımdan dolayı bu sonuçlar çıktı diyerek aradan sıyrılamazlar. Ak partinin 2015 seçimlerindeki Hatay sonuçları hiç de iç açıcı değil. CHP ve MHP’nin berbat ötesi listesine rağmen alınan sonuç iç açıcı değildir. Refik ERYILMAZ ve HDP faktörü ile birlikte alınan 5. Vekillik yanıltıcıdır. Yenilenen seçimle birlikte sanki vahada görülen bir serap gibi, gelip geçici bir durum. Bu durum diğer partiler için de geçerli. CHP ve MHP aynı tepeden dayatmacı tavrını sürdürürse Ak partinin ekmeğine yağ sürmeye devam edecek.

Bu memleketten Vali olarak Celalettin LEKESİZ geldi geçti. Çokta hizmetleri oldu. Sanki eli sopalı idi mübareğin, bürokrat ve siyasetçi el pençe durur yanından geçmeye korkardı. Sayın Valiye bir gün olsun laf edemeyenler bu gün düğmeye basılmış gibi serzenişte bulunuyorlar. Bunun arkasında kimlerin olduğunu birlerinin açıklaması gerekiyor.

Daha önce de aynı kumandanın sahipleri Kocaeli’ndeki Valilik Binasındaki klozetler “altından” diyerek ülkeyi ayağa kaldırdılar. Sanki adamlar klozeti görmüş ve klozette işini görmüş! Yalanınız batsın! Yahu, iftiranın da bu kadarına pes! Ne oldu? Yalancının mumu yatsıya kadar yandı.

Aynı kumandanın sahipleri yine düğmeye basmışlar. Bazı aklı evvel meslektaşlarım manşetlerinden; Son aylarda davet üzerine Kocaeli’nden gelen işadamları Hatay’da ihaleler almaya başladı. Peki, Hataylı işadamları ne zaman Kocaeli’nden iş almaya başlayacaklar? …Diyerek birilerini töhmet altında bırakıyorlar. Kardeşim; bu ihaleyi alanlar kim?, Nerenin ihalesini almışlar?, Usulsüzlük var mı?, Varsa neler? Bunları açıklaman lazım. Eee! çamur at izi kalsın diyorsan o zaman başka. Ama adama sorarlar kardeşim senin asıl derdin ne? Diye…

 

Sayın Valimizi Hataya geldiğinden beri basın mensubu olarak izliyorum. Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyeleri ile bire bir iş birliği içerisinde çalışıyor ve yatırımların önünü açıyor. Vali bey, tüm belediyelerden yapılan tüm projelerin brifingini tek tek aldı ve yatırımlarda tıkanan tüm kanalları açmak için elinden gelen gayreti gösteriyor. Vali Bey, partili partisiz tüm Hatay’ın ve Hataylının valisi gibi yoğun bir tempoda çalışıyor. Suriye’deki olaylardan kaynaklı yoğun mülteci akını ile ilgili sıkıntılar da cabası.  Birileri ayak uyduramıyor ise bilemem.

 

Vali beyin yaptığı işleri Antakya’dan, Tepeden Bakanların görmemesi normal. Vali beyin sadece İskenderun ile alakalı olan, fezeyan kanalının ıslahı, kentsel dönüşüm, sahil camii yapımı, İskenderun-Hassa Tüneli yapımı, AVM önü ve pac meydanı düzenleme projeleri gibi birçok projenin hayata geçirilmesindeki üstün gayretlerini görmemek için kör olmak gerek. Seyfi Bey ve diğer tüm belediye başkanları hayatta ve hala yaşıyorlar. Çıksınlar desinler ki; Vali Bey projelerimize destek olmuyor. Vallahi insan çarpılır. Bu arada Seyfi Bey ve diğer tüm belediye başkanları Vali beyin desteklerinden çok memnun gözüküyorlar. Bu arada, Vali bey, Antakya ve diğer ilçeler ile ilgili yüzlerce projenin de takipçisi.

Devlet en iyi valilerini ve kaymakamlarını Hatay’a gönderiyor. İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan ÖZYİĞİT, Belen Kaymakamı Abdülaziz AYDIN, Dörtyol Kaymakamı Recep SOYTÜRK,Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal  ve diğerleri. Hepsi birbirinden değerli ve her biri geleceğin valileri. Vali bey de bu konuda şanslı. İyi bir ekiple çalışıyor. Ancak, bu durum siyasi sebeplerle birilerini rahatsız etmişe benziyor. Doğrudur. Meyveli ağaç taşlanırmış. Ancak, buradan bir hatırlatma yapmak isterim. Gazetecilik, sağa sola iftira ve çamur atmakla yapılmaz. Hele ki, çamur atılan makam Valilik makamı gibi en önemli bir kurumu ise bu durum kabul edilemez. Hatay insanı Valisine sahip çıkacaktır.

Devletin başında, siyasetçinin ve bürokratın önünde el pençe duran, aciz yöneticiler görmek isteyenler varsa siyaseti bilmiyorlar demektir. Vali, ilin mülki idari amiridir ve hükümeti temsil eder.

Valilik makamına ve şahsına söz söyleyenlerin aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamına söz söylediklerinin kendilerine hatırlatılması yerinde olacaktır.

 

 

 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet