Skip Navigation Links

Hayat hızla akıp gidiyor..

Normal 0 21

Gazete Köşesi   A+a-

Hayat hızla akıp gidiyor..

Malum, bunu çok kez yazdım; İnsan ölür eseri kalır, eşek ölür semeri kalır!!!

Gurur tablosu oluşturan dostlarımı yazmak bana ayrı bir keyif veriyor..

Kim mi?

Uzun yıllar sessiz sedasız bu bölgeye hizmet eden, medyanın baskısı sonucu artık halka açık hizmetlerini ortaya koyan bir ağabeyimden, Engin Vayısoğlu’ndan söz ediyorum..

İskenderun Ticaret Borsası’nın kapanmasının gündemde olduğu zamanlarda moraller bozuktu..

Kim bu işi nasıl düzeltir diye düşünürken, Engin Vayısoğlu ağabeyim bir anda atağa kalktı..

İskenderun Ticaret Borsası’nı hem istihdam anlamında hem de bölgeye katkı anlamında büyüten Vayısoğlu ağabeyim, köşesinde oturmuş değil topluma faydası olmak, kendine bile faydası olmayan insanlara ders verir hale geldi..

İskenderun Ticaret Borsası’nın kaynaklarını kah eğitime kah acil ihtiyaçlara yönlendirerek çok önemli katkılarıyla Engin Vayısoğlu, şimdilerde binlerce insanın duasıyla daha da büyüyor..

Hem de gönülden yapıyor..

Bir karşılık beklemeksizin gönülden yardımlarını yapan Engin Ağabey, gönüllerde öyle bir yer etti ki, bu kez hızını alamayarak yardımlarını daha geniş kitlelere ulaştırmak gayreti içinde oldu..

Umarım Sevgili Engin Vayısoğlu ağabeyimin bu hayırseverliği iyi niyeti birileri tarafından suistimal edilmez.. Ellerine yüreğine sağlık Engin Ağabey..

 

 

Malum! Diye başlayan her yazımın ardından ellerim titrer..

Yine kötü bir şeyler yazarım korkusu sarar beni ve hemencecik kendimi kontrol altına alırım..

Şu İskenderun’da birlik ve beraberlik ruhuna ihtiyacımız olduğunu her fırsatta yazdık..

İskenderun Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile tüm meslek kuruluşları ve kitle örgütlerinin ellerini taşın altına koymalarının zamanı geldi de geçiyor..

Kontrolsüz Güç, Güç Değildir!!!

İskenderun’un ve körfezin bütününün sahip olduğu güçü ele alacak olursak, nüfus ve yüzölçüm olarak bu kenti üçe katlayacak illeri geride bırakmış durumdayız..

Hem de kontrolsüz olduğu halde..

Her ne kadar Hatay’ımızın gururu Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin tarafından sürekli kontrol altında olsa da ve yatırımlar, hizmetler O’nun sayesinde geliyor ise de, böylesi önemli bir hizmet adamını yalnız bırakmamak lazım gelir diye düşünüyorum..

Bugüne kadar verdiği sözleri tutan ve koyduğu hedeflere Hatay’ın tamamını ulaştıran Sayın Bakanımız Sadullah Ergin’in de bu kentin dinamiklerini bir araya getirecek bir formül üretmesi gerekiyor..

İş yine, çalışkan ve üretken, sözünün eri Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin’e düşer gibi geliyor..

Bunu da mı yapsın?

Bence çok ayıp..

Şu memleketin aklı selim insanları artık bir araya gelsinler ve körfezdeki tüm gelişmelerin ışığında bölgenin gelecek 25 yılını, 50 yılını konuşmaya başlasınlar..

Bugünlere geldiğimizde, geçmişte yapılan hataların, doğru planlanmamış bir körfezin sıkıntısını çekmiyor muyuz?

Bunun içindir ki, gelecek nesillere düzgün bir şeyler aktarmak istiyorsak, (ki isteyip istemediklerinden pek emn değilim), bölgenin tüm belediyeleri ve ticaret ve sanayi odalarını ve kitle örgütlerini bir araya getirmeliyiz.

Gerçi daha kent konseyini bir araya getirememiş bir şehir olsak da, çöp ayrıştırma tesisini daha oturtamamış olsak da, daha meydanlara verilecek isimlerde ortak akılla hareket edemiyor olsak da, milyarlarca dolar değerinde yatırımları yapmak isteyenlere “Rantçı!!!” damgası vuruyor olsak da, benim küçük de olsa hala bir umudum var..

 

 

 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet