Skip Navigation Links

Samimi ve Kararlı !

Arsuz'da yeni dönemin ilk basın toplantısında Belediye Başkanı Sami Üstün, daire müdürleri ve meclis üyeleriyle kahvaltıda biraraya geldik.

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

Gayet olumlu, kararlı, idealler ve hedeflere odaklanmış bir Başkan Sami Üstün profili gözlemledim.
Ekip ruhunu hissettiren Sami Üstün, gelecek yıllara dair kısa, orta ve uzun vadeli plan ve projeleri bir sonraki toplantıda açıklayacağını duyurdu ve tüm ekiplerin sorunlara çözüm üretmek adına sahada olduğu mesajını da kararlı bir ses tonuyla ifade etti.
Deprem sonrası gündüz kondu olarak tabir edilen düzensiz yapılaşmaya ilişkin verilmiş tüm kararları uygulamaya koyacağı mesajını veren Sami Üstün, gerçekten ihtiyaç olduğu için yapanla fırsatçılık yapan arasındaki ayrımı insani değerleme ölçüsünde göreceğine de dikkat çekti.
Sadece CHP'li meclis üyeleri değil, AK Parti'den seçilen meclis üyelerini de davet etmesi Başkan Üstün'ün yeni dönemde kesinlikle ayrım yapmayağı izlenimini verdi. AK Parti'li Arsuz belediye meclis üyesi Mehmet Altun'la toplantı sonrası istişare ederken dikkat çekici bir samimiyet yansıdı ve sonrasında ikili beraber fotoğraf çekildi.
Seçim sonrası kısa süren yapılanmaya, hazırlık dönemine ilişkin ise, daha yeni seçilmiş bir belediye başkanı olarak ilk eleştirilerin çok yersiz bulduğuna dikkat çekti.
Mevzuata ve yasalara aykırı hiçbir uygulama ve işleme izin vermeyeceğine de dikkat çeken Başkan Sami Üstün, kim olduğu önemli olmadan, mevzuata ve yasalara aykırı hiçbir uygulamaya izin verilmemesi gerektiğini ekibine tembihlediğini de vurguladı.
CHP'li Büyükşehir Belediyelerinden destek alınması ile ilgili de sorumu yanıtlayan Başkan Sami Üstün, Türkiye genelinde yeni kazanılan onlarca belediyenin başka tabirle 'Aynı Çeşmeden Su İçmek İsteği' gibi bir durumla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, CHP Genel Merkezi'nde yerel yönetimlerden ve dirençli kentlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek'e sorun ve taleplerden oluşan dosyayı sunarak yeni oluşturulan sistem üzerinden destek alacaklarına vurgu yaptı.
CHP Genel Merkezi ve CHP'nin kazandığı tüm belediyelerde kurumsallaşma hareketinin her adımını Arsuz Belediyesi'nde de uygulamaya başladıklarına vurgu yapan Başkan Üstün, her ifadesinde kararlılık, geleceğe yönelik emin adımlar, kalıcı projeler ve ideallere bağlılık ifadelerini net bir şekilde sözlerine yansıttı.
Daha bir çok konuda kararlı bir duruş ortaya koyan Başkan Sami Üstün'ü seçim dönemi ve kazandıktan bir süre sonrasına kadar devam eden gergin hallerinden eser kalmadığı dikkat çeken konulardan biriydi ve sürekli gülümsüyor, ortak aklı hakim kılmaktan bahsediyor, ekip ruhuna atıfta bulunurken de daire müdürlerinin gözlerinin içine bakıyor.
Benim de kızgınlıkla yazdığım bazı yapıcı eleştirilere de sözleri arasında yer verirken, 'Hele biraz sabırlı olun. Bakın neler nasıl değişecek, biraz daha zamana ihtiyacımız var. Acil sorunların çözümü için tüm ekiplerimiz sahada çalışıyor' derken şahsıma da yanıt vermiş oldu.
Ekibinin motivasyonu ve neşesini oldukça samimi bulduğum Başkan Sami Üstün'ün yeni dönemde uyum yakalamak gibi bir derdi olduğunu da anlamış olduk.
Yeni döneme kararlı ve emin adımlarla girmeye hazırlanan Başkan Sami Üstün'ün tavizsiz bir duruş ortaya koymasını da takdir etmemek mümkün değil.
O zaman ne diyoruz;
Talep, Takip ve Taciz !!!
Yolunuz Açık Olsun Başkan...
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet