Tedavi Edilen Kaplumbağalar Denizle Buluştu

Daha önce yaralı olarak tespit edilen 4 kaplumbağa MKÜ Kaplumbağa tedavi merkezinde iyileştirildikten sonra denizle yeniden buluşturuldu.

Tedavi Edilen Kaplumbağalar Denizle Buluştu
Yayınlama: 15.10.2015
Düzenleme: 15.10.2015 13:08
A+
A-

Samandağ deniz sahilinde Truva Restaurantın önünde sahile  gelen;  Kaymakam Dr. Cahit Çelik, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya,  MKÜ Prof. Dr. Muhammed Enes Altu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Adana Bölge Müdürü Etem Boz, Hatay gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, MKÜ Öğrencileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Kaymakam Dr. Cahit Çelik yaptığı açıklamada şöyle dedi; “14 kilometre uzunluğunda önemli bir sahile sahip olan Samandağ Caretta Caretta kaplumbağaları 100’e yakın yuvasıyla 40 bine yakın yavru doğdu. Daha da geliştirilmesi için de MKÜ’nün desteklerinin sürdürülmesini istiyoruz. Caretta Caretta kaplumbağaların hastalıklarını iyileştirerek tekrar denize bırakmalarından dolayı MKÜ’nün yaptığı bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.”dedi

Samandağ belediye başkanı Mithat Nehir :”Kaplumbağaların deniz kıyısında tedavi edilebileceği bir merkez oluşturulmasını arzu ettiklerini; böylelikle daha hızlı müdahale edilebileceğini ,kaplumbağalarla özdeşleşen Samandağımıza katkısı olacağını düşünüyoruz.”ifadelerinde bulundu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.