Skip Navigation Links

SANAL ESARET 'PUBG'

Bilindiği üzere günümüz teknolojisi, sağladığı kolaylıklar haricinde ne yazık ki beraberinde sanal esareti de getirdi.

Asena Kurt

Gazete Köşesi   A+a-

 
Bilindiği üzere günümüz teknolojisi, sağladığı kolaylıklar haricinde ne yazık ki beraberinde sanal esareti de getirdi. Öyle ki hepimiz evlere sıkışıp kaldık. Her yaş grubundan insanı, her sosyal kesimi esareti altına aldı.
Hayaller, artık sınırlı...
Üzülerek söylüyorum ki artık hayallerin de bir hududu olmaya başladı.
Çünkü teknolojinin belirlediği çizgiler var artık hayatlarda. zihinlere kazınmış sanal çizgiler... O çizgilerin ötesine giden düşünceler yok.
Teknoloji çağına girmemizle hayatımıza yerleşen sanal esaret sizce en çok kimleri etkisi altına aldı? Bana sorarsanız gençleri. sosyal medya, çevrimiçi oyunlar ve niceleri...
Bu yazımda bir çevrimiçi oyun olan "Player Unknown's Battlegrounds" ya da bilinen adıyla "PUBG" den bahsetmek istiyorum.
 
Hepimiz oynamasak bile en azından bir defa da olsa adını duymuşuzdur. Çok oyunculu bir video oyunu olan bu oyunda bir çok oyunda olduğu gibi birbirini öldürerek hayatta kalmak amaçlanır. Bu tür oyunu oynamaya başlayan gençlerde aile bağlarının azaldığını, zihinsel yorgunluğun başladığını ve buna benzer birçok belirtinin baş gösterdiğini görebiliriz.
,
Gün geçtikçe şiddet temalı oyunlar günlük hayatımıza daha çok yerleşmeye başladı. Daha iyi bir gelecek için ebeveynlerin buna el atması gerektiğinin kanaatindeyim. Anne babalar çocuklarını bu sanal esarete yakalanmaktan ne kadar korurlarsa zihnindeki sanal sınır çizgileri o kadar genişletirler ve zamanla daha renkli, daha yaşanabilir dünya karşımıza çıkar.
Sanal esaretten kurtulduğumuz ya da bilinçli sanal ortam kullanıcıları olduğumuz bir döneme erişmek umudu ile...
 
Asena Kurt/18.11.2019
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet