Skip Navigation Links

Arsuz ve Surahanı Kardeş İlçe Oluyor!

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, HBB tarafından düzenlenen ‘Hazar’dan Hatay Gardaşlık Köprüsü’ programına katıldı.

Arsuz ve Surahanı Kardeş İlçe Oluyor!

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Hazar’dan Hatay Gardaşlık Köprüsü’ programına katıldı.
Program; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Haydar Aliyev, İdlip Şehitleri, Hocalıda katledilen soydaşlarımız ve tüm şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen programda, Azerbaycan’dan gelen heyetin yanı sıra, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, İlçe Belediye Başkanları ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Toplantıda Azerbaycan ve Hatay’da bulunan ve benzerlik gösteren ilçelerin eşleştirilerek kardeş şehir olması için ön görüşmeler gerçekleştirildi.
Azerbaycan ve Türkiye arasında sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan işbirliğinin sağlanmasının hedeflendiği toplantıda, Arsuz Belediyesi tarafından, Arsuz ilçesi ve Azerbaycan’dan Bakü şehrinde yer alan Surahanı (Suraxanı) ilçesi ile kardeş ilçe olmak adına gerekli çalışmalar başlatıldı. Büyük bir memnuniyetle bu durumu karşıladıklarını belirten Başkan Asaf Güven, “ Kardeş ülke Azerbaycan ile özellikle Hatay’ımızın, Arsuz’umuzun böyle bir projede birlikte olması bizi sevindirdi. Burada 12 ilçemizin Azerbaycan’da bulunan ve benzerlik gösteren 12 ilçe ile kardeş şehir olma çalışmalarının startı verildi. Bu tabiki sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan her iki ülke adına bir kazanımdır. Bu projenin başlatılmasına vesile olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş’a ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bakü şehrinin değerli şehri Surahanı (Suraxanı) ile kardeş şehir olarak, çok değerli ilişkiler kuracağız,” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet