Skip Navigation Links

İstanbul’da Hatay Günleri Rüzgarı Esmeye Devam Ediyor

Merkezi İstanbul’da olan HATİAB Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği tarafından

İstanbul’da Hatay Günleri Rüzgarı Esmeye Devam Ediyor

Kültür Sanat   A+a-

Hatay Gastronomi Günleri 06 Aralık - 16 Aralık 2018 tarihleri arasında Beylikdüzü Belediye Başkanlığının destekleri ile Kuğulu Park karşısında bulunan Cumhuriyet Meydanında Etkinlik Alanında düzenlenecektir.
Konuyla ilgili açıklama yapan HATİAB Genel Başkanı İbrahim Güder: “Hatay, İnsanoğlunun ilk varoluş tarihlerine uzanan kadim bir şehirdir. M.Ö. 100.000 yıl önceye dayanan ve dünya üzerinde kurulmuş olan 26 kadim medeniyetten 13 tanesine ev sahipliği yapmış bunların zenginliği ile oluşan binlerce muhteşem yemek çeşitliliği, Hatay’da 3 semavi din ve bütün mezhepleri, on binlerce yıldan bu yana gelen tarihi ve kültürel zenginliği, verimli toprakları ile yine dünyanın en önemli ticaret merkezlerinden biri olmuş birlik, beraberlik ruhuyla, kardeşçe yaşayarak dünyaya örnek teşkil etmektedir” dedi.
Sözlerine davam eden HATİAB Başkanı Güder: “Dünyadaki global kriz ve yanı başımızdaki Suriye iç savaşı nedeniyle en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da, çok verimli toprakları, tarihi, kültürel değerleri ve binlerce lezzetli yemek çeşitliliği ile dünyanın önemli Gastronomi şehirlerinden biridir. UNESCO tarafından 26. Gastronomi Şehri ilan edilmesi nedeni ile Hatay’ın yeniden farkındalığını sağlayarak Aktif çalışan bir STK olarak Mevcut eldeki imkanlarla Hatay’a gidip gezecek insan sayını arttırmak ve bu vesile ile ekonomisini büyütülmesine katkı sağlama adına Hatay’ın Gastronomi zenginliklerinin sergileneceği
Hatay Gastronomi Günleri 06 Aralık - 16 Aralık 2018 tarihleri arasında Beylikdüzü Belediyesi Cumhuriyet Meydanı Etkinlik Alanında HATİAB-Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği ve Beylikdüzü Belediyesi işbirliği ile düzenlenecektir.
Hatay’ın ödüllü mutfağının ve yöresel ürünlerinin tanıtılacağı etkinlik ile Hatay’ın gastronomi farkındalığını tüm İstanbullulara yansıtacağız.
Künefe’den Tepsi Kebabına birbirinden lezzetli bu gastronomi şölenine tüm İstanbulluları bekliyoruz.” diyerek herkesi Hatay Gastronomi günlerine beklediklerini söyledi.
06 Aralık 2018 Perşembe günü halka açılacak etkinliğimizin resmi açılışı 08 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 14:00 olarak belirlenen resmi açılış aynı gün saat 12:00 da yapılacaktır.
Hatay Gastronomi Günleri çeşitli show ve gösterilerle devam edecek etkinlik 10 gün sürecektir.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet