Skip Navigation Links

Okul İnşaatının Temelinden Mezar Çıktı

Kilis'te 1950'li yıllarda eski mezarlığın üzerine yapılan ve yeniden yapılmak üzere yıkılan İnönü İlkokulu'nun temel kazılarında

Okul İnşaatının Temelinden Mezar Çıktı

Yerel   A+a-

insan kemikleri bulunması üzerine soruşturma başlatıldı.
Mıhali Mahallesi Şeyh Ahmet Caddesi üzerinde 1954 yılında yapılan İnönü Ziraat İlkokulu'nun ismi daha sonra İnönü İlkokulu olarak değiştirildi. Okulun ihtiyaca cevap vermediği gerekçesiyle yıkılarak yeni ilkokul yapılmasına karar verildi. Okulu yapacak firma okulu yıktıktan sonra temel kazıları sırasında mezarların içerisinde insan kemikleri çıkması üzerine Cumhuriyet Savcılığı tarafından inceleme başlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile Cumhuriyet Savcısı okul inşaatına gelerek incelemelerde bulundu.
Mıhali Mahallesi Muhtarı Mehmet Fazlı Zaptiyeoğlu, İnönü Ziraat İlkokulu'nun 1954 yılında yapıldığını ifade ederek, "Daha sonra okulun ismi İnönü İlkokulu olarak değiştirildi. O tarihte okul yapılırken mezarlar çıkmıştı. O zaman mezarlık kullanılmıyordu. Okul küçük olduğu için o zaman çıkan mezarlar gitti. Fakat okulumuzu büyütmek için yeni kazılan yerlerde mezarlar çıktı. Bu mezarlık en azından 150-170 yıllıktır. Mahallemize güzel bir okulu kazandıracağız. Okulun yerinin mezarlık olmasının herhangi bir sıkıntı çıkarmayacağını düşünüyorum" dedi.
Öte yandan eskiden 8 derslik olan İnönü İlkokulu'nun 16 derslik olacağı öğrenildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet