Skip Navigation Links

İran’da Kadın !

Zorunlu istikamet: Eğitim !

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

Bilimin ışığında ilerlememiz gereken bir süreçte, eğitim ve bilim karşıtlığını görüyor, yaşıyor olmak hepimizi derinden üzüyor !
Kadın:
İnsan…
Kadının saçıyla uğraştığınız kadar, canıyla uğraşsaydınız, eğitimine çaba sarfetseydiniz, iyi bir anne, çocuklarına iyi bir öğretmen olmasına imkan sunsaydınız, Dünya bugün daha iyi yerlerde olurdu !
İran !
Siyasal İslamın en sert yönleriyle uygulandığı, Molla rejiminin insanlara kıydığı, kadının hiçbir yere konumlandırılmadığı, kız çocuklarının küçük yaşlarda evlendirildiği, ne insanlıkla ne de dinle, ne de İslam dininde Allah’ın Kelamı Kur’an-ı Kerim’le bağdaşmayan bağnaz ve yobaz bir anlayış !
Kur’an-ı Kerim, İnsanı yüce kılarken, Kadını en güzel yere oturturken, Cennetin kapılarını ardına kadar Annelere açmışken, merhameti, vicdanı, sevgiyi emrederken, İran’daki bağnaz, yobaz Siyasal İslamın bizler için hiçbir karşılığı yoktur !
Din, bu durumda sadece araçtır !
Özgürlüğü talep etmek din karşıtlığı değil, dinin emri ve gereğidir …
İran vari bir yaşam tarzını hayal edenlere de bundan iki kelam etmek isterim !
Hepimizin eşi, kız çocukları, bacısı, anası var !
Bir gün en sevdiğiniz yerden vurulursanız, hem de hayalini kurduğunuz anlayış, en sevdiğiniz varlıklarınızı ananızı, kızınızı, eşinizi, bacınızı sırf saçı göründü diye hunharca linç eder ve öldürdüğünde canınız milyon katı yanar !
Rabbim dinde zorlama yoktur diye emretti !
Oku diyerek de eğitimi, bilimi emretti !
Yarattığı tüm galaksi içerisinde insanın aklının almayacağı güzellikleri keşfetmeyi, araştırmayı, yüceliği en derinden hissetmeyi emretti !
İslam sevgi dinidir ve tüm dinler sevmeyi, saygı duymayı, merhameti, vicdanı emrederken, birilerinin bağnaz, yobaz siyasal islam hayalleri kurmasını anlamak mümkün değil !
Ya biz Kur’an-ı Kerim’i yanlış anladık ya da siz !!!
Siyasal İslamın son kalesi İran’daki insanlık dışı tüm hareketleri kınıyorum !
Daha iyi şartlarda yaşamak, özgürleşmek, saygı görmek, hayatın içinde olmak isteyen tüm kadınların en kısa zamanda büyük bir devrimi gerçekleştireceğinden eminim !
Mevzu İslam karşıtlığı değil, İslamın yanlış anlaşılması, birilerinin kendine göre yorumlaması, kendi iktidarının sürekliliği için dini kullanmasına itirazdan başka bir şey değildir !
Saçın, ellerin, ayakların görünmesi namussuzluk değildir !
Namus;
Yürekte, fikirlerde, yaşam tarzındadır …
Sadakattir namus, eşine, ailene, evlatlarına, sana emanet edilen herşeye …
Kadının eğitilmesinden, pırıl pırıl bilimin ışığında ilerleyen birer birey olmalarını istemeyen kesimler, kendi hegamonyalarının yok olması endişesi taşıyanlardır !
Kadın anadır, eştir, kardeştir, insandır…
Hani diyor ya Şener Şen,
En namuslu sözler, en namussuzların dilinde diye…
Ha işte tam da öyle !
Arap olmak İslam değil, Avrupalı olmak da Hıristiyanlık değil !
İnanç insanın kalbinde, fikirlerinde, Rabbine ulaştığı her yerdedir …
Kimsenin de tekelinde değildir !
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet