Skip Navigation Links

SPOR EKONOMİSİ

Günümüzde gelen zamları takip etmek ya da onlara yetişmek artık mucizevi bir hal almaya başladı.

Muhammet Ali Selçuk

Gazete Köşesi   A+a-

 
İnsanların temel ihtiyaçlarını karşılamakta bile zorlandığı günümüz de sağlık için bile egzersiz yapılmaz hale başlıyor. Petrol ve Doğal gaz zamları gün yüzüne çıkmış utanç kaynakları olsa da beslenme alanında gelen zamlar arka planda kalmış olan kanayan yaramızdır. Sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenmenin bile lüks hale geldiği ülkemizde bizler ne yapmalıyız. Et ve tavuk zamları temel protein ihtiyaçları karşısında bizleri arayışa sokuyor.
Ne yiyelim? Ne içelim? Ne giyelim? Nerde spor yapalım? Psikolojimiz yerinde mi?
Bunca sorulara cevap vermek inan ki çok gülünç bir durum hale geldi. Et ve tavuk zamlarını 6 ay içinde %120 artıştan sonra hesaplara yetişemez hale gelmiş durumdayız. Sağlıklı beslenmek ve spor yapmak isteyen bireyler nerden karşılamalı bu protein ihtiyacını? Tasarruf ederiz niyetiyle aldığımız takviye gıda olan protein tozları ise şuan onlar da akıl alınmayacak nitelikte zamlarla karşı karşıya gelmiş durumda oldular.
Sağlık için takviye vitaminler hayatımızın bir parçasıydı, çocuklarımız için çinko ve balık yağı en temel takviye dostumuzdu. Peki, onlara ne oldu, en son ne zaman evlatlarımıza takviye besin desteği alabildik. Alamaz hale geliyoruz. Sağlıklı kalabilmek artık lüks hale geliyor. Spor yapmak istediğimiz takdirde coğrafyamız gereği fazla nem ve sıcaklardan sahili her aylarda kullanmamız mümkün olmuyor. Spor salonunda spor yapmak istediğimiz takdirde ortalama bir spor salonu aylık ücreti 180 TL ila 250 TL bandında değişiyor. Bir askeri ücretli 3 çocuk anne babası spora gitmez istese nasıl gidebilir. Askeri ücretliye sağlıklı ve fit olmakta mı yasak?
İnsanların en temel ihtiyacı olan egzersiz artık lüks hale gelmeye başlıyor. Askeri ücretli aileler spora gitmesi artık lüks. Spora gittiniz, ne yiyeceksiniz? Spor salonu aylık ücreti 500 TL ve mutfak alışverişi hesaba katıldığında işler değişiyor. Sen sağlıklı beslenmek ve egzersiz yapmak istiyorsan 1,500TL ayıra bilir misin? Sen spor yapma askeri ücretli vatandaş, sen spor yapma ki sağlıksız ol, sen spor yapma ki erken yaşlan, sen zinde kalma ki psikolojin bozulsun, sen spor yapma ki kendine saygını yitir. ASKERİ ÜCRETLİYE SPOR YASAK..!
Toplumumuz üretmek ve gelişmek için okumalı, araştırmalı ve zinde kalmalı diyoruz fakat sadece spor yapmak isteyene aylık bilanço bu haldeyken, ne ürete biliriz ne de gelişe biliriz.
Spor lüks değildir. Perdenin bir arka yüzüne gelirsek işler daha kötü bir sarmal sarmalı haline geliyor. Toplumumuz bunca dar gelirin içinde sağlıksız aktivitelere bütçe ayırmaya çalışken, sağlığınız gidiyor biliyor musunuz? Kredi kartına 4 çekim İPHONE 13 alalım mı?
Her kes almak için sıraya girmeye hazır görebiliyorum. Peki, spor salonuna yıllık üyelik kredi kartına 4 taksit, alalım mı? Daha az maliyet ve daha çok sağlıklı.
Sadece zamları ve zorlukları konuşuyoruz, haklıyız ama haklıyken haksız olanlarımız var. Bir telefon lükstür şayet elinde sağlamı varsa. Spor yapmak lüks hale gelmemeli öncelik sırası her zaman sen ve siz olmalısınız ki sağlık için öncelik listesin de arkaya atmamalısınız. Spora engel koymamamız gerekiyor bununla yaşamalı, bununla mücadele etmeliyiz. Zamlara ve her şeye rağmen sporla kalın, sporlu kalın. UNUTMA YAŞAMAK ZORUNDA OLDUGUN TEK YER VÜCUDUN
Muhammet Ali SELÇUK
Mas Akademi Kurucusu
 
 
@mas_akademi
@pt.selcuk
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet