Skip Navigation Links

Deva’nın Veda’sı ! Sadullah Ergin …

Onlarca kez haberlerini yayınladığım, hizmet akışı için takdir ve teşekkür amaçlı bir çok yazı kaleme aldığım,

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

uzun bir dönem Hatay’ın ‘O ne derse doğrudur’ denilerek sözü üstüne söz söyletmeyen Adalet eski Bakanı ve Deva Partisi Teşkilattan Sorumlu Genel başkan yardımcısı Sadullah Ergin…
 
O günler geldi yaşandı ve geçti, bitti !
Biz bittiğini biliyoruz da, Sadullah Ergin hala o eski ‘kudretli’ günleri yaşamaya devam ediyor, deyim yerindeyse nostalji dünyasında gezintiye devam ediyor !...
 
Sadullah Ergin’in gücüne güç kattığı, herkesi ayağa kaldıran, saygıda kusur edenin cezasının kesildiği dönemler, AK Parti iktidarının zirve dönemleriydi.
 
Gücünü koltuktan makamdan alanla, koltuğa makama güç veren arasındaki fark gibiydi…
Bir şey soruyorsunuz, ‘Bakan bey’ (Sadullah Ergin) geldiğinde görüştürelim !
O zaman bu makama niye geldin?
Sayın bakan konuşur sadece !
 
Lideri Ali Babacan’ın bilgi, birikim ve tecrübesi, karizmasıyla yüzde 3’lerde olduğunu tahmin ettiğim Deva Partisi’nin Teşkilattan Sorumlu Genel başkan yardımcısı Sadullah Ergin !
 
Hatay’da ayakta alkışlanan büyük hizmetlerin de, yuhalanan hataların da mimarıydı !
Ortak aklı hiç benimsemiyor, kimseyi dinlemiyor, bildiğini okuyordu !
 
Hatay’ın büyükşehir olmasıyla birlikte yeniden çizilen ilçe sınırlarında, ‘ayrıştıran, bölen’ uygulamalara imza atmış, Hatay’ın medeniyetlerin, kardeşliğin, insani değerlerin başkenti olduğu gerçeğini reddeder nitelikte uygulamaları hayata geçirmişti !
O, neredeyse ‘Sınırsız Gücün’ sahibi Sadullah Ergin, Deva Partisi’nde de alışkanlıklarını sürdürüyor, iktidar sarhoşluğu ve güç zehirlenmesinin etkilerini Deva Partisi Teşkilattan Sorumlu Genel başkan yardımcısı konumunda da hissettirmeye çalışıyor !
 
Halbuki, Deva Partisi gibi yepyeni ve Türkiye için umut olarak lanse edilen bir siyasi oluşumda daha kucaklayıcı, daha demokratik teamüllere uygun ve sevgi dolu olması gerekirken, Sadullah Ergin (Sayın Bakan)’daki güç zehirlenmesi kaynaklı hal ve hareketlerin, uygulamalardan duyulan rahatsızlık istifaları beraberinde getiriyor !
 
Deva Partisi Hatay’da, Sadullah Ergin’e yönelik tepkilerin getirdiği istifaların devam edeceği öngörülürken, medyaya yansımayan bir çok istifanın da sessiz sedasız gerçekleştiği iddia ediliyor !
 
Deva Partisi’nin Hatay’da erimesine sebep olduğu anlaşılan, ‘Deva’ olması beklenirken ‘Veda’ oluşumlarına sebep olduğu ortaya çıkan Sadullah (Sayın Bakan) Ergin’in yeniden düşünmeye ve hatalarını görmeye ihtiyacı olduğu kanaatindeyim !
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet