Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Cezayir Aslanı İle 2 Gün Fuat Tosyalı (1)

Geze Geze Bitmeyen Kıskançlık Yapmışlar !

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

 Cezayir Aslanı İle 2 Gün
Fuat Tosyalı (1)
 
Geze Geze Bitmeyen Kıskançlık Yapmışlar !
İskenderun 2’nci OSB’de başlayan, Osmaniye OSB’de devam eden ve ‘Gez Gez’ bitmeyen Cezayir’in Oran şehrindeki tesislerde hayranlıkla, gururla izlediğim geziyle noktalanan bir başarı öyküsünü yaşadım…
41 Kere Maşallah …
Kimisi anlatır, kimisi yaşatır !
Kimisi konuşur, kimisi yapar !
Ha!
Bir de ‘Dayağı yiyenle sayan bir olmuyor !
Herşey milimine kadar en küçük ayrıntının atlanmadığı ince işçiliklerle yapılırken, her tesis oya işler gibi ilmek ilmek örülerek hayata geçiriliyor…
Sahada çalışanların başarısı bir yana, arka planda geleceği gören bir ekip var…
Marka değeri yüksek ürünlere yönelen bir Tosyalı Holding hikayesi için cümleler ne kadar kafi olurdu bilmiyorum ama;
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ile herşeyi ama herşeyi konuşma fırsatımız oldu.
AK Parti Hükümetine yakınlığından tutun da, tüm bu yatırımların perde arkasına, Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliğinden, her bir yatırıma verilen desteklerle takılan çelmelerin bugüne kadar hiç konuşulmamış yanlarına kadar herşeyi sordum ve içten ve samimi yanıtlar aldım !
(Ayrıntıları önümüzdeki günlerde paylaşacağım)
Dedim ya, ‘Dayağı Yiyenle Sayan Bir Olmuyor’ diye…
Çok zor, çok yorucu ama bir o kadar da keyifli bir gezi oldu…
Çelik’e hükmeden dünyaya hükmederdi ya,
Yapılmak istenen de bu zaten…
Türk’ün gücünü tüm dünyada göstermek, hissettirmek…
Yurtdışında veya Türkiye’de bir yatırım planlamasına başladığınız duyulduğu anda, sektörün devleri hükümetler düzeyinde vızıldamaya, çelme takmaya, finans kuruluşlarına baskı yapmaya başlıyor !
Burası çok önemli !
Yatırım yapmak değil mesele, tüm bu yatırımları hayata geçirilmesi aşamasında küresel güçlerle de mücadele ediyorsunuz !
Bir de yerli hazımsızlar, yaftacılar, fitneciler, ticari ve siyasi kıskançları da ekleyebiliriz bunlara !
Siz her yeni yatırımla kapasitenizi, kalitenizi arttırmak için düğmeye bastığınızda, küresel güçlerin yerli işbirlikçileri de harekete geçiyor !
Çelik ve türevi ne kadar ürün varsa, tüm dünyada stratejik bir değere sahipse eğer, devletlerin bu konuda attıkları adımlar da, kendi firmalarının ön plana çıkması için verdikleri mücadeleye sahne oluyor !
Artık savaşların topla, silahla, füzeyle olmadığını, ticaret dengelerinin, finans, enerji, petrol, stratejik limanlar ve daha bir çok etken mücadelenin ana parçası haline geliyor !
Mesele Cezayir topraklarında yatırım yapmak değil aslında !
Mesele,
Türk’ün bazı coğrafyalarda varlığının istenmemesi !
Cezayir gibi Fransa ve İspanya tarafından uzun yıllar sömürülmüş, dışarıdan ve içeriden müdahelelerle zayıf düşürülmüş bir ülkeye yaptığınız yatırım bile, bir çok küresel sermayeyi korkutur hale gelmiş !
Birkaç yıldır Cezayir hükümetine ve halkına özgüven gelmiş !
Bundan sonra sömürge olmak değil, üreten bir Cezayir için adımlar atılıyor…
Cezayir’de 2 bin dönüm arazi üzerinde kurulu tesisler şuan rekor üstüne rekorlar kırarak, demir cevherinden dünyanın kıskandığı kalitede çelik üretirken, henüz hafriyat aşamasında olan 3 bin dönüş arazi üzerindeki yatırımın paniği ve telaşını yürekten hissettim !
Korksunlar zaten !
Türkiye’nin en değerli markalarından Tosyalı Holding ve daha bir çok Türk Markasının cesaretle bir çok ülkedeki varlığından çekinsinler, korksunlar !
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kıymetli Ağabeyim Fuat Tosyalı ve Tosyalı Holding Ceo’su Suhat Korkmaz’a, her yeni yatırımda perde arkasında çalışan yüzlerce çalışana, emek veren, üreten, katmadeğeri yüksek ürünlerin tüm dünya piyasalarında tercih edilmesi için ter döken herkesi ama herkesi yürekten kutluyorum…
Biraz farklı bir pencereden baktım bu yazımda…
Önümüzdeki günlerde Tosyalı Holding yatırımları ve Fuat Tosyalı ağabeyimle yaptığım sohbeti ayrıntılı olarak paylaşacağım.
Kimsenin aklında soru işareti kalmayana dek yazmaya devam edeceğim !
Türk’ün gücü bugün 3 kıtada varlığını hissettiriyorsa, Türk Bayrağı semalarda dalgalanıyor, Türk markası her coğrafyada tercih ediliyorsa sadece gurur duyarım ve geleceğe umutla bakmak için bir çok sebep ortaya koydukları için Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ağabeyime, aile bireylerine, Ceo Suhat Korkmaz ağabeyime, emek veren tüm çalışanlara teşekkür ederim.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar