Skip Navigation Links

Şaştım Kaldım !

Sökelim mi Fabrikaları ?! Orman ve Mesire Alanları mı Yapalım ?

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

İskenderun Belediye Meclisi CHP Grubu’nun parti binasında düzenlediği basın toplantısına gittim, eleştiri konusu bir çok konuda hemfikir olabilirim ama kısmen !
 
Bir çok konudaki eleştirileri de kabul etmek mümkün değil!
İskenderun Körfezi’nin OSB’ler bölgesi malum 24 saat çalışan, üreten fabrikalarla dolu, hem de uzun yıllardır …
Endüstri bölgesi ilanı ise geçtiğimiz aylarda gerçekleşti !
 
Malum bu bölge için turizm, plajlar, mesire alanları gibi sosyal donatı alanı olamayacağına göre, yatırımlar ağır sanayi, liman depolama sahası olarak şekillenmeye devam ediyor !
 
Bölgenin ve ülkenin kalkınması, yatırımlarla işsizliğe ve kötü giden ekonomiye çare olunması için her türlü desteği vermemiz gereken bir dönemde, orman vasfı bulunmayan bir bölgenin depolama sahası olarak değerlendirilmesine itiraz edilmesi ayrı bir eleştiri konusu değil mi?
 
Hepimizin derdi ortak değil mi?
‘Çocuğum üniversiteyi bitirdi mühendis oldu iş bulamıyoruz’ diye feryat figan ağlamıyor muyuz?
Hem de yatırımların önüne engeller çıkararak bunu yapmamız ne kadar anlamlı?
Manidar değil mi?
İskenderun Körfezi kıyı şeridi, kim ne derse desin 50 yıl önce planlandığı şekliyle yatırımlarla gelişmeye devam ederken, onca fabrikayı söküp yerine 5 yıldızlı oteller, mesire alanları yapamayacağımıza göre, mevcut gelişmelere paralel ihtiyaçlara göre şekillenecek taleplere kulak tıkamak ne kadar mantıklı?
Çelik sektörü, limancılık, filtre, lojistik bir ülkenin can damarı sanayi tesisleri !
Ülke ekonomisine katmadeğer üreten, onbinlere iş imkanı sunan alanlar…
Deniz dolgu sahaları için yapılan oylamada birlik ve beraberlik ruhunu hissettirmeyen CHP grubu, Tosyalı için full red, Ekmar için kısmi red, Yazıcı ve Gübre TAŞ için de kısmi red ve evet oylarını kullanarak çelişkisini hissettirmişti !
İskenderun Belediyesi’nin doğrudan temin ve ağırlama giderleri için ise, tasarruf tedbirlerinden dem vuran CHP Grup Başkan Vekili Fatin Bereketoğlu, kat ve kat fazla Hatay Büyükşehir Belediyesi ağırlama, organizasyon ve EXPO tanıtım harcamaları için yorum yapmaktan imtina etti !
 
Ayrıca;
Meclis Üyesi Hanifi Karakuş’un partisini eleştirdiği anlarda gelen tepkiler sırasında demokrasi rafa kalktı ve hemen susturuldu !
Hem muhalefette kalmaktan sıkıldığını, daha çok çalışıp, daha büyük kitlelere ulaşıp partiyi ve oy potansiyelini büyütmenin önemine vurgu yapmak gayretinde olan Hanifi Karaküş’un sözleri bir anda tepkilere neden oldu !
Halbuki;
Birkaç dakika önce Grup Başkan Vekili Fatin Bereketoğlu, “Biz demokratik bir grubuz, her dönemin sonuna kadar bir kişinin vekillik yapması yerine, demokrasiyi işleterek herkesin bu görevi layıkıyla yapabileceği duygusuyla hareket ediyoruz” demişti !
Fatin Bereketoğlu dedi ama;
Önce grup başkan vekilleri Ali Mutlu ve Murat Kayış toplantıya neden gelmediler?
Hanifi Karakuş neden susturuldu?
Belki de konu dışı ve parti içi bir mesele olduğu için olsa gerek diye de
Çok üstünde durmak istemiyorum !
Öyle bir basın toplantısı oldu işte !
Şaşırtan, düşündüren, sorgulatan…
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet