Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bu Kez Yanındayım !

Yıllardır yıldızımız barışmadı

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

Anlaşamadık bir çok konuda …
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr Lütfü Savaş için söylenecek onlarca sözüm olabilir ama Suriyeli sayısındaki artışla ilgili ifadeleri nedeniyle soruşturma açılmasını kabul etmek mümkün değil !
EXPO konusu,
İhmal edilen hizmetler,
Kaynakların verimli kullanılmaması, İskenderun Körfezi ilçelerinin ihmal edilmiş onlarca sorunu,
Ve daha bir çok konuda eleştirilerim oldu ve olacaktır !
Lakin;
Suriyeli nüfustaki artış konusunda aynı şekilde düşünüyorum !
Bir çok konuda farklı düşündüğüm Başkan Savaş’la bir çok konuda da hemfikirim …
Tarım atağı, ata tohumu desteği başta olmak üzere, bir çok konuda hemfikir olduğum Başkan Savaş’la, Suriye vatandaşlarının nüfus artışına bir ‘dur’ denmesi gerektiğini her zaman söylüyorum !
Hakkaniyetli olmak gerekirse;
Bir çok konuda ihmal edilmiş onlarca birikmiş sorunu olan Hatay’da, EXPO için ayrılan bütçenin israf olduğunu ve EXPO’nun ifade edildiği gibi başarılı olmayacağını düşünenlerdenim !
Umarım yanılırım ve Hatay ekonomisi EXPO’dan fazlasıyla nasiplenir…
Bir büyükşehir belediye başkanı olarak Başkan Lütfü Savaş’ın, Hatay’ın demografik yapısını düşünmesi, geleceği ile ilgili kaygılarını dile getirmesi gayet doğal ve önemli bir duruştur !
Merkezi hükümetin Suriyeli nüfusu vatanına aşama aşama gönderme gayretleri bir çok kez Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından ifade edilmişti !
Suriyelileri gönderme gayretini ifade eden Dışişleri Bakanı da, aynı kaygı ve endişeyle bu durumu açıklamadı mı?
12 yıl önce Suriye’den Türkiye’nin bir çok iline gelmek zorunda kalan mağdur Suriyeli’nin, bu zaman diliminde ‘en az 6-7 çocuk’ sahibi olduğunu görmezden gelmek mümkün müdür?
İleriki yıllarda Türkiye’nin bir çok ilinde demografik yapıyı etkileyeceğini söylemek ‘İfade özgürlüğü’ kapsamında değerlendirilemez mi?
Hani nerede ileri demokrasi, ifade özgürlüğü?
Bir çok konuda ayrışabiliriz, bir çok konuda ters düşebiliriz, beğeniriz veya beğenmeyiz, realiteyi görmezden gelerek riski ortadan kaldıramayız !
Başkan Savaş’ın bir çok meselede eksik kaldığını, bir çok sorunu görmezden geldiğini, dağın o tarafı ve bu tarafı ayrımı yaptığını iddia edebiliriz amma velakin, doğru sözün arkasında durmamız da hepimizin gelecek nesiller adına borcudur !
Her il gibi biz de, Hatay’ın demografik yapısını düşünmek zorundayız !
Başkan Savaş’ı bu konuda yalnız bırakmamak adına destekliyorum !
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar