Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Paramparça !

Öncelikle hayırlı olsun …

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

İskenderun Belediye Meclisi’nden oy çokluğuyla geçen kararların bölge istihdamına, ihracatına, üretimine sunacağı katkılar nedeniyle oy veren vermeyen herkese memleketim adına teşekkür ederim …
Oy birliği bekledim !
Bu memlekette yaşayan herkesin taşın altına sadece elini değil, gövdesini koyması gereken bir dönemde, yatırıma, istihdam açığının kapanmasına, ihracata, ekonomiye katmadeğer üretilmesine katkı vermesini beklerdim !
Yapılacak aynı işle ilgili birine evet diğerine hayır demenin vicdanla, bilimle, insani duygularla, çevre bilinciyle ilgisi alakası yoktur !
Birine karşıysan hepsine karşı olmalısın !
Birine evet derken de hepsine evet demelisin !
Bir babanın çocuklarına yaklaşımı gibi, bir çocuğunun her istediğine evet, diğerlerine hayır diyorsan, o ailede birlik ve beraberliği, huzur ve güven ortamını önce sen baltalamış olursun !
Hele hele İskenderun Belediye Meclisi’nin CHP grubundaki ayrışmayı ‘Demokratik Tercih’ olarak nitelemek ise yanlış olur !
Tosyalı Holding’e hep bir ağızdan ‘Hayır’ diyenler, aynı işle alakalı Yazıcı Demirçelik ve Ekmar’a bir kısım evet bir kısım da hayır derken, bir tanesi de birine evet diğerine hayır diyorsa, tamamen duygusal tavırlar ortaya konmuş, akılla, çevreyle, bilimle, siyasi duruşla alakası olmayan bir duruş sergilenmiştir !
Malum İskenderun Körfezi’nin Sarıseki, Azganlık ve Karayılan Mahalleleri ile Payas ve ötesinde turizm yatırımı veya organik tarım yapılacak değildi ya !
Tabiki limanlar, demir çelik sanayi ve destekleyen sektörlerin yatırımları olacak !
Memleket menfaatlerinin herşeyin üzerinde olduğu bir dönemde, sırf siyasi gıcıklık olsun, sırf ego tatmini için yatırımcıya, yatırıma çelme takmak, akılla, mantıkla ve bilimle izah edilemez !
Türkiye’de iktidar olmak için çabaladığına inanmak istediğim CHP ve paydaşlarının, kamu menfaatini bir kenara bırakıp, sırf muhalefet olsun diye çelişkili bölünmelerle oy kullanması akıllara durgunluk verecek nitelikte !
Kendi aralarında birlik ve beraberliği sağlayamayan bir siyasi partinin meclis üyelerinin nasıl olur da iktidar için halkı ikna etmesi beklenebilir !
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaları ve takındığı tavırlar, hizmete yaklaşımı bir yana, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tüm meclis üyelerinin de desteğiyle Türkiye’yi mutlu eden kararlar alıyor, uygulamalara imza atıyor !
Biz ne yapıyoruz ?
Sadece laf üretiyoruz !
Bir lafa bir de icraata bakarım …
Siyasi görüşü, partisi ne olursa olsun, İskenderun Belediyesi’nin çaba ve ihtiyaçlara bakışı, halkın sorunlarına çözüm üretmek konusundaki çabasını takdir etmemek mümkün değil …
Her konuda şeffaf, açık, hesap verebilen, milletin bütçesini koruyan bir anlayışla ilerleyen Başkan Fatih Tosyalı’nın muhafazakar bir siyasi partinin belediye başkanı olması bir yana, uygulamalarının halkçı, sosyal demokrat, garibanı gözeten, sosyal belediyeciliğin gereğini en üst düzeyde yapma gayretiyle takdir etmemek mümkün değil !
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş