Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bakalım Ne Olacak ?

Başkan Savaş, HBB Meclisi’ne Getirir mi ?

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

 Bakalım Ne Olacak ?
Başkan Savaş, HBB Meclisi’ne Getirir mi ?
 
İskenderun Belediye Meclis Toplantısı yine gündem dışı konuşmalarda Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerde ayrımcılık yaptığı iddiaları, Aslantaş Barajı’ndan kent girişine kadar getirildiği halde kullanıma sunulmayan içme suyu sorunu, Ekmar Denizcilik, Yazıcı Limanı ve Gübre TAŞ Limanlarında denize dolgu yapılması talebiyle ilgili teklifler ile ruhsat alımında ödenen tutarın yüzde 50 düşürülmesi konuları konuşuldu.
İşyeri açma ruhsatı olmayan esnaflara büyük bir kolaylık sağlayan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın önergesi oy birliğiyle kabul edilirken, ruhsat harçlarında 31 12 2021 tarihine kadar tüm harçlarda yüzde 50 indirim yapıldı.
Şu kriz ortamında esnafa büyük bir kolaylık sağlayan ve kollayan başta Başkan Fatih Tosyalı ve meclis üyelerini tebrik ediyor, tüm belediyelerin örnek almasını diliyorum.
 
Aslında en can alıcı iki konu dikkat çekti meclis toplantısında…
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr Lütfü Savaş’ın, Tosyalı Holding yatırımına devam ettiği İskenderun 2’nci OSB’deki liman dolgu alanıyla ilgili konuyu Büyükşehir Meclisi’ne ısrarla getirmemesi ve kesinlikle sonuna kadar da direnerek getirmeyeceği açıklamasının ardından, EKMAR, Yazıcı Limanı ile Gübre TAŞ limanlarının aynı şekilde dolgu alanı oluşturma talepleri meclise geldi.
 
Tosyalı Holding’in talebine karşı çıkan Başkan Lütfü Savaş’ın, İskenderun Sarıseki bölgesindeki liman dolgu sahası talebiyle ilgili EKMAR, Yazıcı ve Gübre TAŞ için de aynı tavır içinde olup olmayacağı merak konusu oldu.
Başkan Tosyalı, bu 3 şirketin talebiyle ilgili yorum yapmadı ve hatta esprili bir şekilde “Komisyona gerek bırakmadan belki oylamak istersiniz! “ diyerek CHP’li Ali Mutlu’ya gönderme yaptı.
Adaletse adalet !
Ekonominin çarklarının ağır işlediği, krizin en sert bir şekilde hissedildiği bugünlerde, tüm bu taleplere eşit mesafede olumlu bakılmalıdır !
Tabiki öncelikle İskenderun Belediye Meclisi İmar Komisyonu’ndan çıkacak sonucu görmek ve mecliste CHP’li meclis üyelerinin tavrını görmek lazım !
Üretim ve istihdama bu kadar çok ihtiyaç duyulan bir dönemde, LAL olmak ne derece insani ?!
HBB Başkanı Doç Dr Lütfü Savaş’ın bu durumda tavrını merak etmiyorum aslında …
Ekmar, Yazıcı ve Gübre TAŞ’ın taleplerini bir süre meclis gündemine almayıp, bir ara pazarlık konusu yapıp getireceğini düşünüyorum !
Ve hatta MHP’li Meclis Üyesi İbrahim Yavuz yine hakkaniyetli bir konuşma yaparak, Hatayspor’a yapılan bağışlar ölçüsünde konuların değerlendirilmesi, işdünyasının tasnif edilmesinin ciddi bir sıkıntı olduğuna vurgu yaparken, denizin taşması sonucu sahil şeridinin göle dönmesi nedeniyle de Hatsu’yu eleştirdi.
Demokrat Parti’li Meclis Üyesi Sedat Bakır da, Aslantaş Barajı içme suyu projesiyle ilgili Hatsu’nun savunmasına karşılık, arıtma sistemlerinde teknolojinin geldiği noktaya dikkat çekerek, bahanelerin arkasına saklanılmaması gerektiğine vurgu yaptı.
CHP’li Ali Mutlu, her ne kadar Hatsu ve HBB ile ilgili eleştirileri göğüslemeye çalışsa da, hizmetlerde İskenderun’un ötelendiği gerçeğini iyi biliyor olması nedeniyle de açıklama yapmakta zorlandı ve bu konuda tüm siyasi parti meclis üyelerini bu konuda birlikte hareket etmeye davet ederek kendini de rahatlattı.
Gündem dışı konuşmalarda içini döken, bir çok fikirlerini açıklayan meclis üyeleri, Ekmar, Yazıcı ve Gübre TAŞ’ın liman dolgu sahalarını kapsayan imar değişikliği taleplerini de komisyona sevk etti.
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar