Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Farkına Varın

Sırf sizler farkına varın da engelli bireylerde hayata daha eşit daha adil şekilde katılım sağlasınlar diye Mart ayında çıktık yollara.

Serhat Gökpınar

Gazete Köşesi   A+a-

 "Arsuz'da farkına varmayan tek insan kalmayacak" sloganıyla yola çıktığımız bu yolda 38 mahalle, 74 okul, 7 Rehabilitasyon merkezi, 236 hane gezdik. Anlattıkta anlattık.
 
Kimi zaman oradan kovulduk, kimi zaman cümlelerimize başlar başlamaz senin muhattabın bizler değiliz, bunları bize boşa anlatma cümlelerine maruz kaldık. Son olarakta okuluma gelmenizi istemiyorum diye başlayan cümleyle tehdit edildik.
 
Peki pes ettik mi? Tabi ki hayır! Asla da pes etmeyeceğiz! Arsuz'da ki tüm kurum amirleriyle, devlet memurlarıyla, belediye çalışanlarıyla, mahalle muhtarlarıyla, okul müdürleri, müdür yardımcıları, psikolojik danışmanlarıyla engelli bireylerin konfor alanlarını arttırabilmek için farkındalık toplantıları yaptık. Peki farkındalık, farkındalık nedir bu farkındalık!
 
Engelli bireyler, okuyabilir okuldan koymayın, FARKINA VARIN!
 
Engelli bireyler çalışabilir, uygun iş verin, FARKINA VARIN!
 
Engelli bireylerde sizin gibi tüm yaşam haklarına sahip, onları dışlamayın, FARKINA VARIN!
 
Engelli bireylerde sokakta tek başına rahatça hareket edebilir, yeter ki; bina girişlerine 80 derecelik açılı değil 8 derecelik açılı rampa yapın, kaldırımlara araç parkı yapmayın, kaldırımlarda ki rampaların ve yaya geçitlerinin önüne araç parkı yapmayın, erişilebilir dünya yaratalım, erişilmez dünya değil! FARKINA VARIN!
 
Yetkililer engelli bireylere kaldırımları dar etmeyin. Kaldırın, kaldırımlarda ki ağaç, elektrik direği, durak, işaret levhası gibi engelleri. Engellileri kaldıralım hareketini hep birlikte başlatalım. FARKINA VARIN!
 
Yetkililer! Engelli çocuklarda çocuk, onlara uygun park yapalım, yüzmek isteyen bireylere engelli plajı yapalım ki, ayrım yapmadığımızı ispat edelim. Engelli bireylerde sosyalleşebilir. FARKINA VARIN!
 
Engelli bireylerin farkına vardığımız zaman, toplumda ki çoğu şeyin farkına varmış ve daha duyarlı bir toplum haline gelmiş olabiliriz.
 
Siz yeter ki,
 
FARKINA VARIN!
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
öne çıkanlar