Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ders Çıkarmak…

Hayatımızda benzer durumları birkaç kez yaşadığımızı düşünüyorum.

Gizem Gökpınar

Gazete Köşesi   A+a-

Şu an iş arama sürecimde yaşadıklarımla, 5 yıl önce lise öğrencisiyken yaşadıklarımın benzer şeyler olduğunu düşünüyorum.
“Aynı şeyleri birden fazla kez yaşıyorsan bunun sebebi gereken dersi almamış olmandır.” diye bir söz okumuştum. Gerçekten bu tekrarlanmanın sebebi ders alıp almadığımızı görmek midir sizce?
Şimdilerde, üniversiteden mezun olmuş birçok arkadaşım gibi ben de iş arama sürecindeyim. Bu süreç oldukça kompleks ve stresli bir süreç. Çünkü aldığınız karar hayatınızın geri kalanına bir yol çizecek. Yoğun bir çaba ve buna karşılık bir beklenti mevcut.
Sürecin içerisinde kimi zaman çabayla, yılmadan devam ederken kimi zaman bırakmak istiyorum. İçinde bulunduğum bu ruh hali son zamanlarda bana çok tanıdık gelmeye ve bir şeyleri hatırlatmaya başladı.
“Ben bu duyguları (durumu) daha önce yaşamıştım. Ama ne zaman, nerede…” derken, kendimi üniversite sınavına hazırlandığım lise dönemimde buldum.
Hayatımın o dönemi başarma hırsıyla dolu, bazen derin bir motivasyonda olduğum bazen ise stres ve yorgunlukla baş edemediğim bir dönemdi.
Tüm bu karışık duygular içerisinde her zaman en yoğun hissettiğim tek şey inançtı. ‘Emek verdiğin şeylerin karşılığını alma’nın inancı. Üniversite sınav sonucumu öğrendiğimde bu inancı bizzat yaşamanın sevinci benim için paha biçilemezdi.
O yüzden şu an içinde bulunduğum süreçte her yorulduğumda bu dönemimi hatırlatıyorum kendime. Hayallerim için inançla emek vermeye devam ederek, bu paha biçilemez duyguyu yeniden yaşamayı bekliyorum.
Sanırım hayat bize şu an yaşadığımız zorlu durumların üstesinden gelebilmemiz için geçmiş deneyimlerimizi hatırlatıyor ve bunu unutmadan, daha iyi öğren diyor. Hepimiz derslerimizi iyi aldığımız sürece, karşılaştığımız her duruma hazırlıklı olacağız.
Tüm zorlukların üstesinden kolaylıkla geleceğiz.
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar