Skip Navigation Links

İmar Sil Baştan ! Yanlıştan Uzlaşıyla Dönülüyor …

Dün bir anda gündem değişti !

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

Başkan Fatih Tosyalı’nın HBB Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Erdem Ünlü Çetinkaya, Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dokuzoğlu ve Mimar Ercüment Kimyon’la vardıkları mütabakat, ‘İmar, bir şehrin anayasasıdır’ sözünün gereğini yerine getirdi.
“Paramla her işi çözerim, istediğim kadar imar alırım” diyerek yılların alışkanlığını sürdürmek gayretinde olanları üzecek bir mütabakat oluştu !
Onlarca yanlışla Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin onayladığı 1/5000'lik planına göre İskenderun Belediyesi tarafından hazırlanan 1/1000'lik planla ilgili yargıya başvuran Mimar Ercüment Kimyon davasını geri çekiyor …
Mimar Ercüment Kimyon’un yargı mücadelesinden vazgeçmeyi kabul etmesinin temel sebebi ise; Başkan Fatih Tosyalı’nın Mahkemeye sunulan bilirkişi raporuna uygun, toplumun tüm kesimlerinin hakkını gözeten, kamu vicdanını rahatlatan, haksız rant elde edilmesinin önünü kesen yeni imar planı sözünü vermesi….
Bugüne kadar imar konusunda onlarca dava açmış, ölüm tehditleri almış, tartaklanmış Mimar Ercüment Kimyon’un kent menfaatleri doğrultunda verdiği mücadelede ilk kez geri adım attığını ve bu adımın yine kent menfaati gözetilerek bu kararı verdiğini öğrenmek beni fazlasıyla memnun etti.
Yeni düzenleme, aynı zamanda kentsel dönüşüme gerek duyulan mahallelerde yerinde dönüşümün önünü açacak olmasıyla da oldukça önemli !
Hayatta biraraya gelmeyeceğini düşündüğüm dört kişi;
Siyasi görüşleri zıt !
Farklı kültürlerden !
Hayata bakışları farklı !
Fatih Tosyalı, Ercüment Kimyon, Erdem Ünlü Çetinkaya ve Mehmet Ali Dokuzoğlu, kent menfaati, kamu yararı için biraraya geldiler…
Ercüment Kimyon yargı ısrarını sürdürse, inşaat sektörü ve buna bağlı onlarca iş kolu zarara uğrayacaktı !
Mahkeme kararına gerek olmaksızın, yargının zorunlu uygulanmasını isteyeceği onlarca yanlıştan dönüş talebi gerekmeksizin, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yanlışlarla dolu 1/5000'lik planına göre İskenderun Belediyesi tarafından hazırlanan 1/1000'lik planın yeniden kamu yararına yapılmasının önü açıldı.
İş mahkeme sonucuna kalsa aylar, belki de yıllar sürecek ve onlarca müteahhit ve inşaat malzemesi satanlar ile bu sektörde çalışanlar mağdur olacaktı.
Teşekkürler Başkan Tosyalı…
Teşekkürler Mimar Ercüment Kimyon…
Teşekkürler Erdem Ünlü Çetinkaya…
Teşekkürler Mehmet Ali Dokuzoğlu…
Bu kente yeniden hoşgörü ve uzlaşı kültürünün hala ayakta durduğunu gösterdiğiniz ve kamu yararını herşeyin üzerinde tuttuğunuz için …
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet