Skip Navigation Links

KORKMAYIN BRE KENİ...

Yıllardan beri sanayisi , limanları , ihracatı , ticareti ve tüm dinamikleriyle koca ilin lokomotifi olan İskenderun’u gerek sporda ,

Sedat Uysal

Gazete Köşesi   A+a-

 
Yıllardan beri sanayisi , limanları , ihracatı , ticareti ve tüm dinamikleriyle koca ilin lokomotifi olan İskenderun’u gerek sporda , gerek siyasette , gerek havaalanı meselesinde ,gerek üniversite meselesinde , gerek tanıtım faaliyetlerinde ve gerekse daha bir çok konuda Antakyacılık yaparak Hatay’dan ayrıştıranlar şimdi çıkıp , “İskenderun il olmalı “ hareketimizi neredeyse vatan hainliği sayacaklar..
 
Biz Hatay Kurtuluş Mücadelesini de iyi biliyoruz , Antakya ve İskenderun’un birbirinden coğrafi olarak ayrılmasına herhangi bir engel olmadığını da iyi biliyoruz....
Büyük ATATÜRK’e olan sevgimiz de, saygımız da tartışılamaz..! Kimsenin tartışmasına da müsaade etmeyiz..! Antakya lobisi her daim her konuda olduğu gibi algı yaratarak yine kendi menfaatine iş başında ..
 
Spor konusunda , özellikle de en çok ilgi gören futbol alanında yıllarca İskenderun ve İskenderunspor’un gölgesinde kalmış Hatayspor (namı diğer Antakyaspor) ile ilgili aynı lobinin hayata geçirdiği projeden ve yarattığı olumsuz sonuçlardan bir önceki paylaşımımda bahsetmiştim .
 
Biraz da neden #İskenderunilolmalı sorusuna verilebilecek diğer cevaplara bakalım ;
 
- Her genel seçim dönemi seçilebilecek sıralara dağın Antakya tarafından listelere daha çok aday yazılır. Toplam 11 vekilin 8 tanesi dağın Antakya tarafından 3 tanesi dağın İskenderun tarafından olur . Hani İskenderun ve Antakya , biri ay biri yıldız derler ya.. ama iş siyasete gelince temsilde dahi adalet gelmez akıllarına , ayırıştırırlar birbirinden ay ile yıldızı ..
 
- Havaalanı yapılacağı zaman da aynı lobi işbaşında .. Sanayisi, limanları, ticareti ve ihracatı nedeniyle gidenin gelenin çok olduğu yer olması nedeniyle doğru lokasyon İskenderun olmasına rağmen engel olurlar... Antakya lobisinin çabaları ile iklim ve hava şartları olarak çok uygun olmayan bir yere havaalanı yaparlar .
 
- Sanayinin merkezi de İskenderun , balıkçılığın merkezi de İskenderun olmasına rağmen , mühendislik fakültelerinin , su ürünleri fakültesinin yine Antakya lobisi tarafından Antakya’ya çekilmeye çalışıldığı günler de unutulmuş anlaşılan . O günlerde buna isyan edilmeseydi bugün İskenderun Teknik Üniversitesi mi olurdu İskenderun’da ..
 
- Tanıtım faaliyetlerinde sürekli Antakya ‘yı ön plana çıkarıp İskenderun ismini akla getirmeyenler de aynı lobinin üyeleri .. Antakya künefesi , Antakya sürkü, Antakya carra peyniri , Antakya kabak tatlısı , Antakya ceviz reçeli , Antakya tepsi kebabı vs vs .. İşlerine geldiğinde Hatay , gelmediğinde Antakya . Hatay sadece Antakya’dan ibaretmiş gibi algı yaratma arzusu .. İskenderun ne zaman geldiki akıllarına .. İşlerine nasıl geliyorsa öyle ...
 
Yıllardır vilayet merkezi olmalarının avantajını kullanarak İskenderun’u kaymaklı süt veren bir kaynak olarak gördükleri için şimdi bu hareketten bayağı tırsmışlar anlaşılan ..
 
KORKMAYIN BRE KENİ ... Ülkede bir çok ilçe daha önce bağlı olduğu ilden ayrılarak kendi başına il yapıldı bir problem mi yaşandı .? Bizden size zarar gelmez , iyi komşunuz oluruz. Başınız sıkıştığında da inanın en büyük destek yine bizden gelir size...
 
Velhasıl kelam... yaz yaz bitmez doğrusu ... bunlar gibi daha birçok sebepten dolayı ;
 
#İskenderunilolmalı #İskenderunilolacak
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet