Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HATAY’ı Seven Herkes İSTEmeli

“Güneyin incisi Hatay”, Hatay’daki neredeyse tüm özel ve kamu kurumlarının başında yönetici olarak görev yapan herkesin,

Sıtkı Alper Özdemir

Gazete Köşesi   A+a-

  “Güneyin incisi Hatay”, Hatay’daki neredeyse tüm özel ve kamu kurumlarının başında yönetici olarak görev yapan herkesin, Hatay’ı anlat dendiğinde, konuşmalarına başlarken ağızlarından çıkan belki de ilk sözdür. Kim daha çok Hatay’ı seviyor yarışması elbette yapamayız. Ancak yapmış olsak, Hatay’da görev yapan, bu şehirde yaşayan herkes, herhalde içinden “ben” diye cevap verecektir.
Sanayinin kilit bölgesi haline gelen, Gastronomi’de söz sahibi olan, tarihi ve turistik alanları ile göz dolduran, jeostratejik olarak Türk Devleti’nin güvencesi, üç semavi dinin merkezi, hoş görünün, kardeşliğin, Türk Milleti’nin yegane yaşam alanıdır Hatay.
15 ilçesinin de güzelliklerini ve farklılıklarını ne tarihi olarak ne turistik ne de günlük yaşam olarak anlatmaya sayfalar yetmez elbette.
Sınır ötesi harekatlarda en büyük yükü çekendir Hatay, her türlü fedakarlıkta en öndedir Hataylılar.
Hatay Cumhuriyeti Devleti, Hataylıların asla dünyaya teslim olmayacağının ispatı, Anavatana katılması ise bu coğrafyada her türlü sıkıntıyı göğüsleyerek Türk Bayrağına ilelebet bağlı kalacağının simgesidir.
Hatay, tarih boyu sınır şehri olarak cefa çekmiş, Akdeniz’in, Körfez’in, Ortadoğu Sınırı’nın koruyucusu olmuştur.
Tüm bu hususlarla Hatay ve Hataylılar, kalkınmada ilk sırada olmayı, teknolojide önde bulunmayı, ekonomide rahatlamayı, yaşam, modern şehircilik ve hakkı olan refah seviyesini sonuna kadar hak etmiştir.
Bahsettiğimiz bu hususlar çerçevesinde değerlendirilmesi gereken çok önemli ve hayati bir konu bulunmaktadır. Önümüzde birkaç günlük süresi kalan üniversite tercihleri, ülkemizdeki tercih sürecinde bulunan yaklaşık 2,5 milyon gencimiz için hayati bir süreç olmakla birlikte, Hatay için de mihenk taşı konumuna gelen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)’ne sahip çıkma, destek olma zamanıdır.
Üniversitemize ülkemizin 81 ilinden de öğrenciler gelmekte ve yükseköğrenim süresi boyunca ilçemizde, ilimizde ikamet etmekte, burada yaşamaktadırlar. Mezuniyet sonrası bir kısmı şehrimizde çalışma hayatına başlayarak burada kalmakta, bir kısmı ise ülkemizin dört bir yanında meslek hayatlarına atılmaktadırlar.
Hayatta, insanların ömürleri boyunca bahsedeceği sadece birkaç özel dönem vardır. Bunların başında, anıların, güzelliklerin yer aldığı, şehirle, imkanlarıyla, yaşantısıyla ilgili iz bırakan hatıratların oluşacağı ve ömürlerince her yerde ve her sohbette bahsedeceği üniversite dönemi gelir.
İSTE’nin büyümesi, İSTE’nin başarıda daha da ön sırada bulunması, üniversite tercihlerinde aday üniversiteli gençler tarafından cazibe merkezi olarak görülmesi ve tercih edilmesi, en az İskenderun Teknik Üniversitesi kadar Hatay ve Hataylılar için de çok önemlidir. Zira İSTE, kurulmuş olduğu 2015 yılından bu yana genç, dinamik, gelişimci ve yenilikçi, teknoloji odaklı bakış açısı ve yönetimi ile üzerine düşeni sonuna kadar yapmış ve Türkiye’de adından söz ettirir konuma gelmiştir. Akademik çalışmaları, Üniversite Yönetimi, Akademik ve İdari kadrosu, ayrıca öğrenci odaklı çalışmaları ile başarıyı bir adım daha öteye götürmeye de sonuna kadar karar vermiştir.
Öyleyse bu azim ve kararlılığa, tercih döneminin son günlerini yaşadığımız şu süreçte ve sonrasında, Hatay’daki tüm kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere, Sanayi ve Ticaret Odaları, tüm STK’lar, özel sektör kurumları, basın camiası, İskenderun ve Antakya başta olmak üzere tüm Hatay dinamikleri destek olmalıdırlar.
İSTE, Hatay demektir. İSTE, Hatay’ın tüm Türkiye’de ve dünyada sesinin daha çok duyurulması, tanınması ve hak ettiği ilgi ve olanaklara ulaşması demektir.
 
İSTEyenler BAŞARACAKtır.
HATAY’ı Seven Herkes de bu başarıyı İSTEmelidir.
 
Saygılarımla,
 
Sıtkı Alper ÖZDEMİR
İnşaat Yüksek Mühendisi
 
İnstagram/ alper_ozdemirr
Facebook/ alper.ozdemir.564
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
öne çıkanlar