Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HIÇKIRIK

Ağlamak bir insana verilmiş en güzel hediyedir.

seda ağçam

Gazete Köşesi   A+a-

seda ağçamseda ağçam 
seda@8gunhabercom
 
Ağlamak bir insana verilmiş en güzel hediyedir. Fakat hediyesini herkesin içinde açmak isteyenler tuhaf karşılanır, buharlaşan dertlerini gözyaşıyla taçlandırma töreninde alkışlanmak yerine basit sözcüklerle hayata geri döndürme çabaları içinde bulur kendini. Hep öyle değil midir zaten tam yaşamak isterken öldürmelerine izin veririz ya biz. İşte bu yazı tam da onu anlatıyor.
İnsan sosyolojik varlık olması nedeniyle hayatın dinamikleri içinde kendine yer bulmaya çalışır ve bunu yaparken en başta kendini kaybeder. Kaybettiklerine ağlar da kaybolmuş hissetmediği için kendinin farkında olmaz hiçbir zaman. Çünkü bazıları kaybettikleri arasında kendisi olduğunu en son anlar. Keşmekeşin içindeki toz tanesidir o kadar. Yorgun adımlarla geleceğe umutla bakmasını isterler. Hep en iyi, hep en güzel, hep en güçlü olma sevdası uğruna kendince anlam bulmayan çalışan ama yaptıklarının hiçbir anlamı olmadığı kanısına sonradan varan bireydir insan. Belki de en çok kendine anlam yüklemek isteyen canlı da kendisidir. Kendi varlığını mutlu ettiği ya da kendine çalıştığı sürece daha fazla var olduğunun yanılgısı içinde mutsuzluğuna bilet aldığının farkında değildir. Çünkü bir insanın en büyük yanılgısı kendi varlığını mutlu etmeye çalışmasıdır. İnsan, almak için değil bilakis verdikleriyle mutlu olmaya başladığı anda var olmanın bilicine varır. Fakat bizler olayı çok yanlış anladık. Her şeyi anladığımızı sanıp, anlamadığımız gibi. Tıpkı yanınızda olduğu halde binlerce kilometre uzağınızda olanlar gibi. Sahi biz kimdik? Niçin varız ya da var mıydık hissettiğimiz gibi? Şimdi geçelim bunları değil mi boş verin gitsin o zaman.
Pardon çok işimiz var değil mi? Bunları kendimize sormaya vaktimiz yok. Yok vaktimiz, kısaca sarılmaya ya da birinin gözlerine bakıp korkma ben buradayım demeye. Sevgiyle gelene geldiğine pişman edecek saçma nedenler buluruz da, iki güzel çift laf edecek takati kendimizde bulamayız. Vaktiniz yok değil mi? Vakitten çok, sol yanınızda bir kalbiniz olup olmadığını kontrol edin. Olur ya onun varlığını hatırlarsanız belki işinize yarayabilir. Çok severiz işimize yarayanları ne de olsa. Başucu insanıdır onlar hayır demeyi bilmediklerinden değil insan olmaktan vazgeçmemek içindir, güzelliğe yürekleri kanarcasına sarılmaları. Varlıklarını, yokluk gelip onları kendi hanesine yazdırdığında anlarız. Anlamak en son yapılan eylem olduğu içindir işte dünyanın bugünkü hali. Alın tepe tepe kullanın. Kullanmayı çok iyi bildiğimiz tek şey bir başkasının iyi niyeti nasıl olsa.
Hava kara, umutlar kara ve hiç geçmeyecek gibi duruyor kalbimdeki yara. Bugün Saye ‘nin farsça bir kelime olduğunu öğrendim. Anlamı, gölge imiş. Senin sayende deriz ya hani. Senin gölgenle senin yardımınla anlamına geliyormuş. Ne çok zaman olmuş kullanmayalı onu da fark ettim bugün. Hıçkırık yüreğimden boğazıma gelip oturan sadık bir misafir gibi her gün ziyaret diyor beni. Öylesine içten bir acı ki bu bunu yaşadığım için acıdım kendime. Çünkü kendimden bakasına gidecek yerim yok.Ama mutlu olmalıyım değil mi umutla bakmalıyım pozitif olmalıyım. Yüreği, negatif insanların arasında. Belki de Cemil Meriç’in dediği gibi bazılarını sevmek kendime yaptığım en büyük saygısızlıktı. Neden mi? Çünkü taşı ne kadar sularsanız sulayın asla yaş görünmez. Kiminin de gönlü tıpkı böyle ne yaparsanız yapın suya yazı yazmaktan öteye gidemezsiniz. Varlığınızla var olmak istiyorsanız yok olmayı deneyin. Çünkü bir şeyin var olması için ilk adım yok olmasıdır. Hangi dilde, hangi kültürde, hangi zamanda olursa olsun aynı şekilde anlaşılacak iki şey var: Kahkaha ve hıçkırık.( İsmail Güzelsoy) ve bazıları ikisinde de anlaşılmadığı için soruyor hangi dildeyiz, hangi zamandayız, hangi kültürdeyiz diye belki de var olmanın sancısını hiç bu kadar ağır hissetmemişlerdi. O yüzden gene kendinize kaldığınız bu makyajı akmış milyarlık dünyada kendinize hasta teşhisi koymadan önce hayatınızda insan eksikliğinden muzdarip olmadığınızdan emin olun bence. Kalın sağlıcakla…..
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş