Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Mesele Ne?

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu fırsat olarak görmek düpedüz hainliktir!

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

 Kimse siyasi menfaat çıkarmak gayretinde olmasın!
Birlik ve beraberliğe, kenetlenmeye en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemdeyiz!
Hükümet ve muhalefet mensupları, gerilimi artıracak, ayrıştırıcı ifadelerden kaçınmalı, siyaset yapmayı bir kenara bırakmalılar!!!
Mesele, koltuk ve makam boyutuna düşürülmemeli, milletin acısına, şehit analarının, bacılarının, kardeş ve evlatlarının acılarına ortak olmak, acıyı paylaşmak mecburi olmalıdır!!!
Sosyal medyada da aynı şekilde halkı kin ve nefrete sevkedecek paylaşımlardan kaçınılmalı, ayrıştırıcı, ötekileştirici, halkı galeyana getirecek, provakatif ifadelere izin verilmemelidir!!!
 

Mesele Milli!!!

Görüldüğü üzere, hiç dostumuz olmadığı da ortadadır!
Ne müttefik ABD, ne de dostumuz Rusya!!!
Her ikisi de sadece kendi çıkarlarına hizmet eden adımlar atıyor!
Türkiye de ulusunun çıkarları doğrultusunda adımlar atmalı ve kararlı olmalıdır!!!
ABD ve Rusya için mevzu, ne Suriye halkı, ne de insani dram!!!
Ülkemizde ağırladığımız, bağrımıza bastığımız Suriyeliler bile, Avrupa’ya gitmek için yola çıkarken güle oynaya, kendileri için düştüğümüz bu durumları düşünmeden, teşekkür etmeden, şehitlerimize Allah’tan rahmet dilemeden gidiyorlar!!!
Hem de arkalarına bakmadan…
Hem de son yıllarda Türkiye’de hayatın zorlaşması, yaşam şartlarının ağırlaşması nedeniyle Avrupa’ya gitmek üzere yola çıktıklarını açıkça söylüyorlar!!!
 

Nankörler!!!

Sınırlarımızı güvenlik altına almak, terörist unsurları yok etmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerin başlattığı tüm harekatlar kararlılıkla devam ederken, sadece biz ordumuzun yanında olduğumuzu ifade ediyor ve sonuna kadar destekliyoruz!!!
Unutmayın!
Türkiye’nin güvenliği, Suriye’nin güvenliğinden geçmektedir!
Tüm terörist unsurlar temizlenmeden, sınırlarımız güvenlik altına alınmadan Türkiye’de huzuru ve güven ortamını tam anlamıyla tesis etmek söz konusu olamaz!!!
ABD ve Rusya’nın tavrı ise; Ne insani, ne de vicdanidir!
Dertleri, bölgede güç sahibi olmak, üs kurmak, enerji ve su kaynaklarına sahip olmak!!!
Asıl hedef Türkiye’dir!!!
Bunu da 7-8 yıl önce yazmıştım!!!
Bu zor günlerin geçeceği, kara günlerin biteceği umudu ve inancıyla dua etmek, birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek, daha fazla kenetlenmek mecburiyetindeyiz.
Yıllar önce yazmıştım!
Suriye olayları ilk başladığı tarihlerdi, akın akın insanlar Türkiye’ye gelirken yazmıştım!
Suriyeliler bize koşarak geldi, biz bağrımızı açtık, şefkatle kucakladık da, bizim gidecek yerimiz, bizi kucaklayacak, bağrına basacak ülke ve millet var mı ? diye…
Yok yok yok!!!
Bu bilinçle hareket edecek, birbirimize daha çok kenetleneceğiz!
Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda ortak hareket edecek, ABD ve Rusya’nın kirli ve artniyetli adımlarına, davranışlarına temkinli bakmak durumundayız!!!
Dışarıda bu kadar ciddi bir tehditle karşı karşıya iken Türkiye, bir de içeride provakasyona, ayrışmaya izin vermemeli, dış mihrakların ekmeğine yağ sürecek tavır ve davranışlardan kaçınmalı, itidalli davranmalıyız!
Onlarca şehit verdiğimiz bu süreçte, yüzlerce eve düşen ateş hepimizi derin acılara sevk etmişken, hiç kimse bu süreçte siyasi menfaat elde etmek gayretinde olmasın!!!
Unutulmamalıdır ki; Hükümetler, siyasi partiler, liderler geçici, DEVLET, MİLLET, BAYRAK VE VATAN İLELEBET BAKİDİR!!!
Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın!!!
Başka vatan, başka bayrak yok!!!
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet payidar kalması, gelecek nesillere huzur ve güven ortamında, barış içinde daha yaşanabilir bir vatan emanet etmek için topyekün aynı duygu ve düşüncelerle, ortak bir ses vermemiz ve de YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE !!! diye haykırmamız gerekiyor…
Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm Türk Ulusuna sabır ve başsağlığı dilerken, yaralı askerlerimize Allah’tan acil şifa diliyoruz..
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş