Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Strese Son!!!

Hayat içerisinde bireyleri etki altında bırakıp sıkıntıya sürükleyenler sosyal yaşam ve ekonomik dengedir.

Mehmet Güven

Gazete Köşesi   A+a-

 Hayat içerisinde bireyleri etki altında bırakıp sıkıntıya sürükleyenler sosyal yaşam ve ekonomik dengedir. Bu dengenin sarsılması ile beraber bireylerde endişeler, ardından stresli anlar baş gösterir. Stresli anların çoğalması psikolojik bozukluklara sebebiyet verir. Bu sarsıntıların neticesinde biyolojik sıkıntılar metabolizmada işlemeye başlar. Sağlık sorunlarımız günden güne artmaya başlar. Neremizin ağrıdığını tam emin olmadan doktor doktor dolaşmaya başlarız. Kısacası sosyal yaşantımızın yanında sağlığımızda bozulur. Öyle bir an gelir ki hangisine yetişmeye çalışsak elimizde kalır. Artık ne biyolojik doktorlardan fayda sağlanır ne de psikolojik danışmanlardan medet bulunur.
Bu olaylar bireylerde oluşmadan önce önüne geçmek en doğrusudur. Bunu nasıl yapabiliriz? Bu soruyu şöyle cevaplandıra biliriz. Günlük hayata her bireyin bir sosyal danışmana ihtiyacı vardır. Bu danışmanlar akademik eğitim görmüş olarak toplumun her ferdinin sosyal hayatının doktorlarıdır. Çünkü sosyal danışman olan sosyologlar, toplumsal yaşamdaki olay ve olguların neden nasıl hangi koşullarda ortaya çıktığını anlatmaya çalışır. Sosyologlar, yaptıkları çözümlemelerle duygularımızı keskinleştirebilir. Gözlerimizi daha fazla açabilir. Öyle ki şimdiye kadar mevcut, ancak görünmez olan insanlık durumlarını keşfetmemize olanak sağlayabilir.
Bundan dolayı sıkıntılarımızın önüne geçebilmemiz için her zaman konuşabileceğimiz danışabileceğimiz uzman bir sosyal danışmana ihtiyacımız vardır.
Keyifli bir yaşam dileğiyle…
SOSYOLOG MEHMET GÜVEN
CEP: 0538 051 37 70
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş