Skip Navigation Links

Keyifli Bir Yaşam İçin

Hangi yaşta olursak olalım hayat denilen süreçte tanık olduğumuz olaylar bizleri yıldırmasın ve keyfimize bakalım.

Mehmet Güven

Gazete Köşesi   A+a-

 “Her hareket bir berekettir” deyip zevklerimizi geliştirmeye çalışalım. Aldığımız nefesin her bir saniyesinin keyfini sürelim. Kendimize ve sevdiklerimize mutluluk bahşedelim. Ve bunu hak ettiğinizi kendinize haykırmaktan asla çekinmeyin.
Çünkü yaşantımız dâhilinde cereyan eden olaylara endişeyle korkuyla yaklaştıkça, yaptığımız işlerde veya bulunduğumuz ortamlarda bilerek ya da bilmeyerek sıkıntılara sebebiyet verebiliriz. Bu durumlar sıklaştıkça öz güvenimizin sarsılmasına neden olur. Aynen kartopu örneğinde olduğu gibi; Kartopu karda yuvarlandıkça büyür. Bizlerde korku ve endişelerle kaldıkça sorunlarımız büyür veya artar. Ardından kendimizi bir çıkmazda buluruz.
Bütün bu sorunlar karşısında dengemiz sarsılır. Fiziksel ve ruhsal sağlığınızda bozulmalar ortaya çıkar.
Dile getirdiğimiz bu sorunları yaşamamak için; yazının başında da söylediğimiz gibi, yaşamdan zevk almayı keyif almayı bileceğiz. Olumlu olumsuz olaylara karşı sürekli çözüm üreteceğiz. Her zaman üretken olmaya çalışacağız. Tıkandığımız anlarda ise işin uzmanından yardım istemeliyiz. Bunu uyguladığımız takdirde içinde bulunduğumuz vaziyet ne olursa olsun başarıyı ve huzuru yakalarız.
Unutmayalım ki her zaman işin ehli olan biriyle çalışmak olumlu sonuçlar elde ettirecektir.
Sağlıklı ve keyifli bir yaşam diliyorum…
 
Sosyolog Mehmet Güven
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet