Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yüreğimden Tut Beni

Değerli bir okuyucumun ricası üzerine bu konuyu ele almak istedim.

seda ağçam

Gazete Köşesi   A+a-

seda ağçamseda ağçam 
seda@8gunhabercom
Bir anda büyümek zorunda kalanları anlatan bir yazı yazar mısınız diye ricada bulundu ben de memnuniyetle kabul ettim. Eğer bu köşeyi takip ediyorsanız sizlere yabancı gelmeyecek bir cümleyi tekrar kullanmak istiyorum. Hayat, siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir. Bilinmeyene yolculuğun diğer adıdır hayat.
Biz bu hayatı emanet aldık. Varlık olarak gücünü kendinden alan insan diğer insanlarla etkileştiğinde kendini tanır. Bu tanıma sürecini aynada kendinizi seyretmek ile benzetme yoluna gidebiliriz. Nasıl ki ayna bizi kendimize gösteren materyal ise diğer insanlar da kendimizi tanımamıza yardımcı olarak adeta bir öğretmen gibi bizi kendimize getirir. Bu mekanizma maalesef herkes de aynı işlemez neden mi çünkü insanlığın en büyük düşmanı olan kibir sinsi bir hastalık gibi içine işler insanın ve her tarafı kötülük dolu olsa da insana kendini kusursuz gösterir. Bunu önlemenin en iyi yolu kocaman yürekli biri olmak ve kendimizden ziyade başkaları için ne yapabilirim adlı soruyu sorarak işe başlayabiliriz. Her zaman en iyisini kendimiz için isterken adeta bencilliğin kollarına teslim olduğumuzun farkına varmayız. Benim için ne düşünüyorsan Allah sana on katını versin. Bu cümle insanlığın matematiksel formülüdür bana göre. Dua da beddua da olabilen bu cümle kim olduğunuzla ilgili duruma göre renk değiştirebilir.
Biletinizi yaradan kesmiş olsa da ve son durak kara toprak olsa da elimden bir şey gelmez deyip kendinizi saf dışı bırakmaya razı olmayın lütfen. Elbette yol her zaman düz ve engelsiz olmayacak. Mühim olan, her şeye rağmen devam edebilecek gücü kendinde bulmak veya bu gücü bulabileceğiniz alanları fark edecek kadar kendinizi tanıyor olmaktır. Her kim olursanız olun her neye sahip olursanız olun her insanın içinde boğuştuğu bir mesele vardır elbet. İlk yapacağınız iş ben kimim adlı soruyu kendinize sormaktır. Günümüzde sizlerin kafasını karıştıracak milyonlarca etken var. İçlerinden hangisinin işinize yarar olduğunu bulmak çok zor olsa da bazı durumlar vardır ki kutup yıldızı gibi kendini göstererek sizlere fikir verir.
Bir gecede sahip olduğu tüm mal varlığını kaybedenlerden tutun da, sevdiklerinden bir anda kopabilen insanların hayat hikâyeleriyle dolu bir yaşamın kahramanı bir gün siz olabilirsiniz. Kahraman olmak için de bedelini kendinizin ödediği bir durumla sınanabilirsiniz. Yiğit er meydanında belli olur misali yenilgiye teslim mi olacaksınız yoksa her şeye rağmen kendinize bir çıkış kapısı bulmak için elinizden çok yüreğinizden geldiği gibi davranmaya mı çalışacaksınız? Hayatın adil olmadığını hoşunuza gitmeyen şeyler başınıza geldiğinde mi düşüneceksiniz. Hayatın adil olmadığı milyonlarca örnek verebilirim. Mesela sıcacık yataklarımızda uyurken yatacak bir yere sahip olmayanları hiç düşündünüz mü? Peki, har vurup harman savurduğunuz suyu bulabilmek için kilometrelerce uzağa gidip temin edenlerin çığlıklarına hiç kulak verdiniz mi? Doğuştan engelli insanların ne çektiği ile ilgili bilginiz var mı? Bu vatan için canını feda edenlerin yokluğu bir güne bir gün içinizi acıttı mı? Ne yani illa bir şey başınıza geldiği zaman mı kıymetli oluyor? Yapmayın bunu.
Suçladığınız hayat hiçbir zaman değişmedi neden mi? Çünkü asıl suçlunun kendiniz olduğunu unuttunuz. Peki; hayat dediğimiz, oyuncuları insan olan bir tiyatro değil mi roller değişirse alalade çiçeklerle taçlanmış bir hayat sizleri bekliyor olacak. Yani hayatı suçladığınız her an aslında eleştiri oklarını kendinize yöneltiyorsunuz haberiniz yok. Her ne gelmiş olursa olsun başınıza bir tek nedenden ötürü pes etmek yerine sizleri hayata bağlayacak onlarca sebebe tutunun. On sebebi bir sebebe feda etmeniz büyük haksızlıktır. Unutmayın dünya hiç kimse için bir saniye bile durmadı ve durmayacak o yüzden kendinize inanın. En büyük yatırımı kendinize yapın. Tutun yüreğinizden kendinizi başka yüreklere dokunun. Göreceksiniz hayatın manzarası bir anda değişiverecek. Kalın sağlıcakla…..
 
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş