Skip Navigation Links

Artı Çözüm

Kalite bize ne sağlar? Üründe kalite; kendisinden beklentilerimizi karşılıyor veya aşıyor ise, kalitesi iyidir, değil ise kalitesi kötüdür deriz.

Hilmi Mulla

Gazete Köşesi   A+a-

 Kalite bize ne sağlar? Üründe kalite; kendisinden beklentilerimizi karşılıyor veya aşıyor ise, kalitesi iyidir, değil ise kalitesi kötüdür deriz. Ürünlerde kalite ararken kalitenin mimarı olan biz kendimizi her zaman görmeye zamanımız olmaz.
Hayatın koşuşturması içinde işimize, hayatımıza değer katan ailemize, yakınlarımıza yetişmek amacıyla kendimizi biraz ihmal ederiz. Tüm vaktimizi her şeyin en iyisini, en güzelini, en sağlıklısını yani en kalitelisini ararken harcarız. Bu telaş bizi yorar ve stresli bir hayatın içinde neredeyse kayboluruz. Bazen hiçbir şeye tahammül edemez hale geliriz. Bu da yaşantımızı her yönü ile iş, aile ve sosyal olarak olumsuz etkilemektedir.
Kendi hayatımızı ve başkalarının hayatını etkilemek göründüğü kadar da zor değildir. Hepimiz bunun farkında olsak da bir şeyi atlıyoruz: Kişisel Kalite
Şöyle ki, sizin katlayıp kontrol etmiş olduğunuz bir paraşütle kimler atlar diye kendimize sorduğumuzda. Hepimiz en çok güvendiğimiz insanların isimlerini söyleriz. Bu da gösteriyor ki, aslında hepimiz birbirimize öyle bağlıyız ki ama bunun farkına bile varamıyoruz. Özellikle iş yaşantımızda bu bağlılığın varlığını istemesek de bundan kaçamıyoruz.
Yaşantımızı “Kişisel Kalite” üzerine inşa ettiğimizde biz farkında bile olmadan herkesin güvenini kazanır, fark edilir ve aranılan çalışan, sevilen arkadaş ve dost durumuna gelebiliriz. Hepimizin bildiği fakat hatırlamakta güçlük çektiğimiz ve yaptığımızda da kendimize ve çevremize artı değer katacak davranışlardır. Yaşamda iz bırakmak çok da zor değildir.
İşinize sahip çıkın, kendinizi adayın. Bir işi üstlendiğinizde, başından sonuna kadar sorumluluğunuz altına alın. Hem o işe hem de size görevi veren kişiye sadakat göstermelisiniz. “Yalnızca benden isteneni yapıyorum …” demeyin.
Kişisel Kaliteyi arttıracak davranışlar;
Kişisel kalite hedeflerinizi belirleyin,
Çabalarınızdan başkalarının ne kadar memnun olduğunu kontrol edin,
İşinizi yaparken sizden sonra gelen halkayı değerli bir müşteriniz olarak kabul edin,
Hata yapmaktan kaçının,
Görevlerinizi daha etkin olarak yerine getirin,
Kaynakları iyi kullanın,
Başladığınızı bitirmeyi öğrenerek öz disiplininizi güçlendirin,
Stresinizi kontrol altına alın,
Doğru, güvenilir, iyilikçi ve alçak gönüllü olun,
 
Bu davranışlardan kazanabileceklerimiz;
Size güven ve saygı duyulur,
Geleceği parlak görevler alma olanağınız artar,
Terfi etme şansınız yükselir,
Daha az hata yaparsınız,
Sizin işinizi başkalarının kontrol etmesi gerekmez
Daha çok iş başarırsınız,
İnsanlar sizi eleştirmezler,
Çocuk yetiştirmekte daha başarılı olursunuz,
Gençlere daha iyi örnek olursunuz,
Öz değerinizi güçlendirirsiniz
Yaşamınızın daha çok anlamı ve amacı olur
Yaşamınızın kalitesi yükselir,
Hilmi MULLA-MBA
 
 
 
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet