Skip Navigation Links

Ar+ı Çözüm

Günümüzde Lider, Liderlik, Yönetici, Yöneticilik hakkında hepimiz bilgi sahibiyiz.

Hilmi Mulla

Gazete Köşesi   A+a-

Liderlik ile Yöneticilik vasıflarına doğuştan sahip olanlar kendilerini fark ettirmekte ve fark da edilmektedir. Bu vasıflara haiz olanlar ekonomiye yön veren Tüccar, Sanayici veya üst düzey yönetici olmaktadırlar.
Bu vasıflara doğuştan haiz olmayanlar için de yönetici geliştirme ve yetiştirme eğitimleri ile bu vasıflar kazandırılmaya çalışılmaktadır. Üniversite öğrenimimiz bize kalifiye olarak iş bulmamıza ya da farklı işler yapabilme becerilerine sahip olduğumuzu fark etmemize yaramaktadır. Beyaz yaka olarak (memur, mühendis, teknik personel, bilgi işlem vb.) çalışma hayatına başladığımızda mutlaka bizimle birlikte çalışan bize yardımcı olan veya sorumluluğu bize verilen çalışanlarla iletişim halinde olmaktayız. Fakat üniversite öğrenimimizde bizlere yöneticilik dersleri, yöneticilik bilgileri ve tecrübeleri yansıtılmamakta ve öğretilmemektedir. Bundan dolayı da başladığımız işlerde ya başarısız olmakta ya da bizimle birlikte çalışanlarımızı hayatlarını etkileyebilecek şekilde üzebilmekteyiz.
Bu çalışma arkadaşlarımızı, şirket ailesini gerek hal hareket ve tavırlarımızla çalışma şevklerinin azalmasına sebep olduğumuzda şirketimizde liyakat azalmakta, kalitede zayıflama olabilmekte çalışan devir hızı artmaktadır. Zaten çalışan devir hızının (işe giriş ve çıkışlar) yüksek olması direk üretimlerin kalitesini etkilemektedir.
İşte bunlara neden olmamak için uzaktan yakından yönetim ile ilgili olan çalışanlarımızın yöneticilik vasıflarını geliştirmek şirketimizin geleceğine yatırım yapmak olacaktır. Bunlarında getirisi şirketi geleceğe taşımak olacaktır.
 
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet