Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dört Bilinmeyenli Denklem !

Gaza Gelme Durumu…

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

Denklem çözümünü okul yıllarında öğrenmiş çok sevmiştim.
Aslında Matematik’ten de hep kalıyordum..
Halbuki çözüm odaklıydım !
Haftasonu Ankara’da yoğun bir programım vardı.
Bir telefon geldi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Koordinatör değişikliğine gitti diye bir bilgi verildi.
Araştırdım, kısmen doğru !
Yanlış olan ise koordinatör değişikliği olarak addedilen konu “HBB bünyesinde siyasi çalışmalar yapan koordinatör” değişikliği veya eklemesiyle alakalıydı…
 
Hatay Büyükşehir Belediyesi İskenderun, Arsuz ve Belen resmi kurumsal koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli’dir ve konumunu korumaktadır.
Başarılı ve çözüm odaklı bir isim olan Ahmet Serhat Beydilli, resmi koordinatördür.
Hatay’da büyükşehir belediyesini CHP’li Lütfü Savaş’ın kazanmasının ardından seçmenin rahat ulaşabileceği, muhtarların dertlerini rahat anlatabilecekleri, dönemin CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu’nun ekibinden iki isim İskenderun’da Hasan Bıçakçı ve Arsuz’da Edip Kaynar görev yapıyordu.
 
Hatay’ın 15 ilçesinde böyle bir uygulama zaten var.
Aslında hala da görevlerinin başındalar.
Buraya kadar sorun yok !
Asıl buradan sonrası soru işaretleriyle dolu.
Yeni döneme ve yerel seçim sürecine girilirken, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin’in Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, yine yukarıda ifade ettiğim aynı mantıkla ‘Siyasi’ koordinatörlük görevine iki ismi, İskenderun’da aynı zamanda Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı olan Mustafa Çöloğlu, Arsuz’da da Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şube Başkanı F ahrettin Turhaner’i getirdiği öğrenildi.
İskenderun’da Hasan Bıçakçı ile Mustafa Çöloğlu, Arsuz’da ise Edip Kaynar ile Fahrettin Turhaner görev yapacak anlamına gelen bir durum çıkıyor.
 
Konum ve yetki karmaşası ve çatışma ortamı buradan sonra başlar mı?
Bence bişey olmaz !
Birbirini geçmişten bugüne tanıyan, CHP’de birlikte siyaset yapmış Hasan Bıçakçı ile Mustafa Çöloğlu ve de Edip Kaynar’la Fahrettin Turhaner uyum içinde çalışır.
“Buna ne gerek vardı” demeyin !
Her siyasetçi etkisini hissettirmek, daha geniş kitlelere ulaşmak, sorunların çözümünde hızlı hareket edebilmek için kendi ekibini kurmak ister !
Zamanlama doğru mudur?
Yanlış!
 
CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin’in az daha sabretmesi gerekiyordu. Mevcut yapıyla oynamak yerine, yerel seçimlerin geçmesini beklemesi gerekirdi.
Bir kesimi mutlu etmek adına, genel bir rahatsızlık söz konusu olabilir !
Edindiğim bilgiye göre de, HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın Bıçakçı ve Kaynar’ı görevden almak fikrine karşı çıktığı, vekil Şahin’in talebi üzerine de Çöloğlu ve Turhaner isimlerinin ilave konumlandırılmasını uygun gördüğünü öğrendim.
Aklın yolu bir değil mi?
Vekil Şahin’in yerel seçim sürecinde gaza getirilmesi, yanlış yönlendirilmesi fikrini hisseden Başkan Savaş’ın müdahelesi doğru. Tebrik ediyorum…
Bölgesine hizmet edecek Bıçakçı, Çöloğlu, Kaynar ve Turhaner’e başarılar diliyorum.
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar