Skip Navigation Links

Marka Kent Olma Yolunda Hatay’da Kültür, Sanat ve Tiyatro

Medeniyetler beşiği bir kent Hatay.

Gökhan HARBİYELİ

Gazete Köşesi   A+a-

Ve bugünlerde bir marka kent olma yönünde çalışmaların afişlerini görüyorum kentin bir çok yerinde “Marka Kent” olmak için acaba süslü boyalı kaldırımları, şaşalı köprüleri, asfaltlı yolları, yüksek yüksek binaları olması yeterli mi bir şehrin? Sizce? Ya o kentin kültürü ve kentlinin kültür düzeyinin hiç mi önemi yok “Marka Kent” oluşunda bir şehrin.

Tam da bu noktada büyük önem arz ediyor Hatay Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu bir tiyatro sezonunda 7 oyun sahneleyerek, bu oyunlarını sahnesi olan ve hatta olmayan tüm ilçelere taşıyarak gönül kapılarını açmıştır.

Evet tiyatro toplum kültürünün aynasıdır ve gönüller arasında bir bağ kurar. Böylesi bir görevi üstlenmiş HBB şehir tiyatrosunun daha sağlıklı büyüyebilmesi yani bir tiyatro okulu haline gelebilmesi seyirci olarak bizlerin alkışlarına ve tabi ki HBB Belediye Başkanı Sn. Lütfü Savaş’ın duyarlılığına bağlıdır. Yöneticilerimiz sanatçıların şartlarının iyileştirilmesi, tüm ilçelere sahne kurulması gibi öncelikleri hemen sağlamalıdırlar.

Şehir Tiyatromuz “Marka Kent” olma yolunda önemli bir neferdir. Çocuklarımızın, gençlerimizin, anne ve babalarımızın sanatla buluşmasını, tanışmasını sağlayıp toplum kültürünün gelişmesine önemli katkı sunmaktadır.

Sabahattin Kudret AKSAL’ın söylediği gibi Tiyatro, sanatın tümü gibi bir okuldur. Eğitir, geliştirir insanı, dünyasının sınırlarını geliştirir.

Bu düşünce ve anlayışla HBB Şehir Tiyatrosu 27 Mart Dünya Tiyatro Gününde sabah çocuk oyunu, akşam da büyüklere  yönelik oyunlarıyla İskenderun’lu tiyatroseverlerle buluştu ve yüzleri güldürdü. Çocuk oyununu izleyen çocukların mutluluğu minik gözlerinden okunuyordu ve oyun çıkışı coşkuları görülmeye değerdi. Tiyatro adına böylesi önemli bir günde bizimle oldukları için onlara sonsuz minnettarız.

Toplum kültürünü üst düzeylere taşıma gayreti içinde olan HBB Şehir Tiyatrosu sanatçılarının bu çabası görmezden gelinmemeli ve desteklenmelidir.

Tiyatro kalp perdesini açan ve adamı insan eden bir sanattır. William Hazlitt’in söylemiyle;

“Unutulmamalıdır ki: Tiyatrosu olan bir şehirde kötülükler, çirkinlikler, yanlışlıklar sürüp gitmez.”

Gökhan HARBİYELİ
Veteriner Hekim
Tiyatro Emekçisi

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet