Skip Navigation Links

Havadaki Virüse Dikkat!..

Uzm. Dr. Özlem Berktaş; ellerin sık sık yıkanması ve bu dönemde tokalaşma gibi temaslardan kaçınılması gerektiğini açıkladı.

Özlem BERKTAŞ

Gazete Köşesi   A+a-

Son haftalarda artan grip salgınıyla ilgili uyarılarda bulunan Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Berktaş; yüksek ateş, öksürük, nefes darlığı şikâyetleri olan kişilerin mutlaka doktora başvurması gerektiğini belirtti. Gribi önlemek için, bağışıklık sisteminin güçlü olmasının önemine dikkat çeken Uzm. Dr. Özlem Berktaş; ellerin sık sık yıkanması ve bu dönemde tokalaşma gibi temaslardan kaçınılması gerektiğini açıkladı.

 

“Grip, ciddi sonuçlar doğurabilir”

Gribin, ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getireceği konusunda uyarıda bulunan Uzm. Dr. Özlem Berktaş, “Grip, viral bir hastalıktır. Son zamanlarda grip vakalarında ciddi bir artış gözlenmektedir. Grip; yüksek ateş, öksürük, halsizlik gibi yakınmalara neden olmaktadır. H1N1 dediğimiz virüs türü de, domuz gribine neden olmaktadır. Bazı hastalarda ilaç tedavisine rağmen grip, ciddi solunum yetmezliğine, zatürreye, hatta ölüme varan ciddi sonuçlara yol açmaktadır. Bu nedenle grip ya da soğuk algınlığı geçiren kişilerden uzak durmak, düzenli uyku, ellerin sık sık yıkanması, sağlıklı beslenmek, sıkı giyinmek, kalabalık ortamlardan uzak durmak, uygulanabilecek yöntemlerdendir. Bunun yanı sıra hastaya antiviral ilaç verilebilir. Hasta olan kişilerinde mümkünse evlerinde istirahat etmeleri gerekir. Bol sıvı ve C vitamini tüketilmesi de salgıların rahatça dışarı atılmasını sağladığından, iyileşmeyi hızlandırır” dedi.

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet