Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kalabalıkta Artistlik Yapanın…!!!

İsdemir’de şu an için sendika yok ama yakında Türk Metal Sendikası’nın yetkili olarak işçinin umudu olacağını ve işverenin de bundan keyif alacağından

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

Çünkü Türk Metal  Sendikası’nın üretimden, istihdamdan, yatırımdan ve yatırımcıdan yana ve de işçinin, üyesinin ve ailelerinin yanında yer alırken onların mutlulukları ve üzüntülerine ortak olan sosyal sendikacılık yaptığını herkes iyi biliyor.
İşverene, yatırımcıya zarar vermeden, yıpratmadan üyesinin hak ve hukukunu koruyan bir anlayışla sendikacılık faaliyetini yürüten Türk Metal Sendikası’nın gücüne güç katması sonunda Çelik İş Sendikası’nın elini ayağını bağladı.
Temsilcilik binaları da yıkılan Çelik İş Sendikası, yetkili olduğu dönemde işçinin hak ve hukukunu değil korumak, üç maymunu oynayıp, duymadım, görmedim ve bilmiyorum diyordu.
Şimdilerde ise ucuz kahramanlık yaparak yetkili olduğu dönemde veremediklerini, yapmadıklarını ve yapamadıklarını vaat ediyor.
Bir yerel gazetede okudum ve kanım dondu..
Neydi haber?
İsdemir’de Kör Dövüşü Devam Ediyor!!!
İsdemir yönetimi, tesislerinde sendika istemiyormuş ve bu yüzden Çelik İş yetki alamamış anlamına gelen ağız dolusu laflar vardı.
Çelik İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Demir’in ifadeleri bunlar. 450 çalışanın işine son verilmesi ve 330 muvazzaf vardiya amiri yardımcısı almasının Çelik İş Sendikası’nın yetki alamamasının yegane nedeniymiş. İsdemir Genel Müdürü Recep Özhan’ı da İsdemir’i sendikasızlaştırmasını istemekle itham ediyor.
Ne demişti İsdemir Genel Müdürü Sayın Recep Özhan?
İsdemir asla sendikasız kalmayacaktır!!!
Manşetlerimizden duyurmuştuk bu sözü..
Biz uydurmadık..
Bir işçi babası, bir sanayi duayeni olan Sayın Recep Özhan söylemişti bu sözü.
Hatta demişti ki; Evine helal lokma götüren hiçbir kardeşim işten çıkarılmayacak!!!
Böyle güzel bir insanı, işçi babası, emekçi dostu bir adam gibi adam olan Recep Özhan’ı bir de İsdemir’i sendikasızlaştırmak konusunda çaba sarfetmekle itham ediyorlar.
Ne demişti atalarımız?
Kalabalıkta artistlik yapanın tenhada özrü kabul olmaz!!!
Çelik İş Sendikası, İsdemir’deki tablonun günahını işverende arayacağına, 40 yıllık mazisinde aramalıdır.
Zaten grev döneminde binlerce işçinin huzurunda yapılan artistlikler, İsdemir Genel Müdürü Sayın Recep Özhan’a ve tüm yönetime yönelik hakaret dolu sözleri unutmuş gibiler.
Hani atalarımız ne demiş?
Kalabalıkta artistlik yapanın tenhada özrü kabul olmaz!!!
İsdemir’deki yetkisizliğin günahını  yönetimde şurda burada arayacaklarına, 40 yıllık mazilerini mercek altına alsalar zaten bugünlerde yaşananların nedenini bulacaklar.
Bir de gazetenin manşeti ayrı bir olay olmuş; İsdemir’de kör dövüşü devam ediyor!!!
Bir tane kör var evet!!! O da Çelik İş Sendikası ..
Duymadılar, görmediler, işlerine geleni bildiler, işlerine gelmeyeni de bilmediler!!!
Bundan sonrası daha güzel olacak..
İsdemir’de bundan sonra Türk Metal  Sendikası’nın üyelerinin bugününü ve geleceğini düşünen sosyal sendikacılık politikası, işverenin durumun gözeten, üretim kalitesi ve çalışma barışını yaşatan bir anlayışı savunan duruşu kazanacak.
Bundan sonrasında Çelik İş Sendikası’nın şunu unutmaması gerekir;
Yetkiyi işveren vermez!!!
Yetkiyi Devletin bakanları vermez!!!
Yetkiyi Başbakan vermez!!!
Yetkiyi Cumhurbaşkanı vermez!!!
Yetkiyi sadece ve sadece işçi verir..
Gönlünü fethettiğin sürece, hizmet verdiğin sürece, kötü gününde yanında olduğun, hakkını savunduğun ve de samimi olduğun sürece yetkiyi verir işçi..

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş