Skip Navigation Links

Kozmetik (Estetik) Jinekoloji

Kozmetik jinekoloji alanında en sık yapılan operasyonlar.

Op.Dr.Erçin Erdem ÇELİKEL

Gazete Köşesi   A+a-

 Günümüzde estetik vajinal cerrahi tekniklerinin gelişmesi ve bu konuya olan ilginin artmasıyla, kozmetik jinekoloji operasyonlarının sıklığı artmaktadır. Estetik jinekolojik operasyonlar hem görünüşü düzeltmek, hem de hastanın psikolojik durumunu düzeltmek amacıyla yapılmaktadır.

Kozmetik jinekoloji operasyonları genel anestezi veya sınırlı uyuşturma altında yapılabilmektedir. Genellikle hastalar ertesi gün taburcu edilmekte ve günlük yaşamına dönebilmektedir. Cinsel ilişkiye operasyondan 4-6 hafta sonra izin verilir.

Kozmetik jinekoloji alanında en sık yapılan operasyonlar;

• Vajinanın daraltılması (Vajinoplasti)

• İç dudak estetiği (Labioplasti)

• Doğum kesilerinin düzeltilmesi (Perinoplasti)

• Büyük dudaklara yapılan estetik işlemler

• Kızlık zarı dikme operasyonu(himenoplasti)

Labioplasti(iç dudakların küçültülmesi):

Labioplasti operasyonu, kozmetik jinekolojide en sık yapılan ameliyattır. İç dudaklar doğuştan veya sonradan kilo alımı, doğumlar sebebi ile dışarıya doğru sarkabilir. Bu durum hem psikolojik sorunlara yol açabilir, hem de aşırı nemlenme sonucu enfeksiyonların oluşumuna zemin hazırlayabilir. Operasyon sınırlı uyuşturma veya genel anestezi ile yapılabilir. Hastanın evli-bekâr, hiç doğum yapmamış olması operasyona engel değildir. Kendiliğinden eriyen dikişler kullanıldığı için daha sonra dikiş alınma işlemi gerektirmez. Yaklaşık 1 ay sonra hiçbir ameliyat izi kalmadan iyileşmiş olur.

Vajinoplasti(vajinal daraltma);

Kozmetik jinekolojide en sık yapılan 2. ameliyat vajinal daraltma operasyonlarıdır. Yaşlanma ve doğumlarla sarkan ve genişleyen vajinal doku cerrahi olarak onarılır. Genellikle beraberinde doğumlara bağlı gelişen yırtıklar da onarılır (perinoplasti). Operasyon sırasında sarkan vajen dokusu çıkarılır, kas dokusu sıkılaştırılır. Böylece görünüş olarak, psikolojik olarak düzelme sağlanmakta ve cinsel ilişkide zevk alma düzeyi artmaktadır. Kendiliğinden eriyen dikişler kullanıldığı için sonrasında dikiş alınma işlemi gerekmez.

 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet