Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Adına İskenderun Şehir Kulübü dediler..

Aslında konu İskenderun Şehir Kulübü değil..

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

 Şehir Kulübü..

İskenderun’u, körfezi hiçe sayarak düşünmek haksızlık olur.

İskenderun, körfeziyle bir bütün..

Yani  diğer ilçeleriyle birlikte ve hatta Adana’yı da içine alan bir ekonomik potansiyeli düşünmek gerekir..

Hatta Osmaniye Valisi Sayın Mehmet Oduncu geçen günlerde bir toplantıda, İskenderun Körfezi’ni, Adana, Mersin, Kahramanmaraş ve Gaziantep’i birlikte düşünmek gerektiğine dikkat çekti.

Ekonomiden sosyal yaşam kadar bir çok unsuru bir arada mercek altına aldığınızda, Türkiye ekonomisini ayakta tutan bu şehirleri sosyal ve kültürel açıdan da bir arada tutmak çok önemli olduğu kanaatindeyim.

İşadamları sadece yatırımlarla alakalı konulurda değil, sosyal ve kültürel faaliyetlerin gelişmesi konularında da aktif rol oynamalıdırlar.

Nitekim İskenderun Körfezi’nde yatırımlarıyla tanınan, ülke ekonomisine katmadeğer üreten bir grup işadamı, kurdukları yapıyla son günlerde gündemdeler..

Adına İskenderun Şehir Kulübü dediler..

Şimdilik İskenderun Körfezi’nde yatırım yapan işadamları ve kadınlar bu kulübün üyesi ama ileriki dönemlerde üye profilinin diğer illerden katılımlarla renkleneceği kanaatindeyim..

Sosyal ve kültürel alanda faaliyetler yapmayı hedefliyorlar.

İşadamları Semir Yıldız, Mustafa Erten, Hikmet Çankaya, Nurettin Yılmaz, Simla Köybaşı, Nadir Kıran ve Rana Teymur Huri öncülüğünde kurulan bu derneğin tanışma kokteylinde neredeyse bölge ekonomisini ayakta tutan herkes vardı..

Aslında konu İskenderun Şehir Kulübü değil..

Bir çatı..

Bu çatının adından çok, işlevi, kuranların amaçları ve geleceğe yönelik projeleri çok önemli..

Sosyal ve kültürel yaşamın neredeyse sıfır düzeyinde olduğu İskenderun Körfezi’nde, yapılacak etkinliklerle büyük bir canlılığın önü açılabilir..

İskenderun Şehir Kulübü’nü kuran işdünyasının beyefendi ve hanımefendilerine bu bağlamda teşekkür ediyorum.

Üretim, istihdam, katmadeğer yaratmaktan başka, bir de bölgenin sosyal ve kültürel gelişimine katkı vermek adına böyle bir oluşumu kurdukları için tebrik etmek ve katkı sunmak çok önemli diye düşünüyorum..

 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar