Skip Navigation Links

GENÇLİK ÜZERİNE

Ey rabbimiz, eşlerimizi, çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle.(Furkan suresi 74.ayet)

Muhammed ARSLAN

Gazete Köşesi   A+a-

Muhterem Müslümanlar; Kainatın en seçkin varlığı insandır. insan hayatının en verimli olduğu dönem ise gençliktir. Bu nedenle kıymeti iyi bilinmelidir. Nitekim sevgili peygamberimiz , yaşlılık gelmeden önce gençliğimizi güzel ve hayırlı işlerde geçirmemizi tavsiye etmiştir. Gençler, toplumun geleceğidir. Bu yüzden ruh ve beden yönünden sağlıklı, inançlı ve sorumluluk duygusuna sahip gençlerin yetiştirilmesi en önemli görevimizdir.

İyi yetişmiş bir gençlik, temiz bir toplumun ve sağlıklı bir millet hayatının en önemli unsurudur. Gençlik çağının başı olan ergenlik, dini açıdan sorumluluğumuzun başladığı dönemdir. Onun için varlık sebebimizi, niçin yaratıldığımızı, sorgulamalı ve ona göre bir hayat sürmeliyiz. Karşılaştığımız sorunlara karşı hayatta kalabilme gücünü bize yalnızca Allah ve ahiret inancı verebilir. Hz İbrahim’in (a.s) puta tapan kavmiyle tek başına mücadelesine, Hz Yusuf’un nefsine dur diyebilmesine, Hz Musa’nın gençliğindeki iffetli ve namuslu yaşantısına,ahlaksızlığın çok yaygın olduğu bir ortamda alemlere rahmet peygamber Hz. Muhammed’in (sav) son derece temiz bir gençlik dönemi geçirmesine Allah ve ahiret inancının insana kazandırdığı dayanıklılık gücünün bir örneği olarak gösterilebilr..

Hazreti Peygamberimiz (sav) insanoğlu, kıyamet gününde, gençliğini nerede ve nasıl harcadığından sorguya çekilmedikçe yerinden ayrılamaz buyurarak, gençlik enerjisinin Allah’a kulluk ve insanlığa hizmet uğrunda değerlendirilmesi gerektiği mesajını vermiştir.. Bu nedenle gençleri , milli ve manevi değerlerine bağlı yaşadığı çağın farkında olan insanlar olarak yetiştirmek her ebeveynin sorumluluğu ve toplumun görevidir.. O halde sevgili gençler ruhlarımızın gıdası, gönüllerimizin huzur ve mutluluğu ,Yüce Allahın ihsan ettiği sayısız nimetlerin şükrü olan ibadetlerimizi yerine getirelim..

ALEVİ,GENÇ İNANÇ HİZMETKARI MUHAMMED ARSLAN..

 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet