Skip Navigation Links

Arsuz’da İlk Düğme Hatası..

Arsuz’la ilgili tüm hayallerim ve umutlarım gün ve gün katlanarak büyürken,

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

ilk adımları doğru atmak ve diğer adımların da aynı paralelde gelmesini sağlamak adına Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın duruşunu önemsiyorum.

Başkan Culha Arsuz Belediyesi’nde görevi resmen devralırken yaşadığı şoku özetledi ve ardından da daire müdürleriyle ilk toplantısını yaptı.

Gözcüler Belediye binası hariç tüm binalar Hatay Valiliği tarafından çeşitli kurumlara tahsis edilmişti ve bu durum bir çok önemli adımı engelleyecek kadar da sıkıntılı bir tablo ortaya koydu.

Nazım Culha’nın her mahallede yerinde hizmet vermek gibi kararlılığı tüm seçim döneminde dillendirildi ve büyük takdir gördü.

Peki şimdi ne olacak?

Hatay Valiliği’nin kurumlara yaptığı tahsisin kaldırılması ve mevcut binaların Arsuz Belediyesi’ne geri kazandırılması adına verilecek hukuk mücadelesi bitene kadar kiralama yolu veya başka bir formülle çözüm üretilerek yerinde hizmet imkanı sunulacak.

Zaten Nazım Culha’dan da bunu bekliyordum..

Çaresizlik içerisinde oturmak yerine pratik çözüm üretmek, hayalleri, umutları ertelememek vizyon sahibi, kararlı bir insan olan Nazım Culha’ya yakışan bir davranış şekliydi.

Sadece Arsuz ilçesinde değil, İskenderun’a katılan beldelerdeki belediye binaları da çeşitli kurumlara tahsis edilmişti.

Hatay Valiliği işin kolayına kaçmış, devlet kurumları için sıkıntı yaşayacağına, yeni seçilen belediye başkanlarına sıkıntı yaşatmayı tercih etmişti.

Sonuna kadar haksız bir uygulama..

Devletin kurumlarının bir kampus etrafında toplanması ve vatandaşın da hizmet alırken zorlanmaması için acilen bir proje üretilmesi ve belediye binalarının da Arsuz halkının sosyal ve kültürel gelişimine katkı sunacak yapılar olarak kullanılması çok önemli.

Arsuz’da ilk düğmenin başkaları tarafından yanlış iliklenmesi, belediye başkanı Nazım Culha’nın düğmeleri yanlış iliklemeye devam edeceği anlamına gelmez ama, bu konuda kararlı ve dik bir duruş sergileyerek de binaların yeniden kazanılması konusunda başarılı olacağına kuşkum yok..

Hatay Valisi Sayın Celalettin Lekesiz’in de duyarlılık göstererek belediye hizmet binalarının Arsuz Belediyesi’ne dönüşünü sağlamak için gerekli hassasiyeti göstereceğinden de kuşkum yok..

Onun içindir ki; ilk düğmeyi yanlış ilikleyenlere inat, tüm diğer düğmeleri doğru ilikleyecek, vizyonu, dürüstlüğü ve ileri görüşlülüğüyle halkın sevgi ve desteğini kazanmış bir isim olan Nazım Culha’ya kararlı ve dik duruşunda sonuna kadar destek vermek gerekiyor.

Bu konuda kamuoyu desteği her şeyden önemli bunu da unutmayın..

 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet