Skip Navigation Links

Arsuz’un Akilleri ve Ben…

Salı günü öğle saatlerinde CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Nazım Culha ile birlikte Gökmeydan’daydık.

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

Tam bir şenlik havasında geçen bir halkla kucaklaşma seramonisi yaşandı.

Tam da o anda..

Yılların CHP’lisi, Gökmeydan eski Belediye Başkanlarından, muhtar, önder ve adına her ne derseniz.. Neticede dobra, lafını hiçbir zaman esirgemeyen bir isim Akil Karaciğer tam CHP ekibine bir şeyler söylüyordu ki, kamera açık bir şekilde yetiştim.

Geç kaldığımdan, söylediklerini tekrarlamasını rica ettim ve seçime 3 gün kala Arsuz’da sağ ittifak yani MHP ve AK Parti’nin güç birliğine karşı, Sol’da da ittifak yapılarak seçimi kazanmaya en yakın olan sol partide birleşilmesi gerektiğini anlattı.

Her görüşmemizde de sözlerinin arkasında olduğunu ve olacağının da altını çizdi Akil Karaciğer.

Biz seçime 3 gün kala gereğini yapacağız dedi..

Ve dedi ki; CHP’liler olarak siz de aynı sözü verir misiniz?

CHP ekibinden bu soruya yanıt gelmedi…

Yılların solcusu, sosyal demokratı Akil Karaciğer’den beklenen de bu zaten.

Toplumuna karşı sorumluluklarını sonuna kadar yerine getirmek kararlılığında bir siyasetçinin böyle bir söz söylemesinden daha doğal bir şey olamaz.

DSP Arsuz Belediye Başkan Adayı Mehmet Yolcu’nun dostu, yol arkadaşı benim de yakinen tanıdığım kadim dostum Hüseyin Oğuz beni arayarak sitemini biraz da sert bir üslupla da olsa iletti.

Haber metni ile video arasında fark olduğunu belirten Hüseyin Oğuz’un talebini geri çevirmedim ve videodaki seslendirme ve haber metnini yayından kaldırdım.

Videonun ham haliyle yayınlanmasında sakınca görmeyeceklerini söyledi..

Akil Karaciğer ısrarla sözlerimin arkasındayım derken de, videoyu ham haliyle yorumsuz bir şekilde yayınlamaya karar verdim.

Bundan sonrası halkın yorumu.

Bu arada sosyal medyada da kopan kıyametleri de takip ettim. Gerek şahsıma, gerekse de Akil Karaciğer’in şahsına yapılan hakaretleri sahiplerine aynen iade ediyorum.

Bir siyasetçi eğer seçim ortamında, hele ki tam bir şölen havasında geçen seçim çalışmalarının tam ortasında özgürce yorum yapamayacaksa, düşüncelerini kamuoyuyla paylaşmayacaksa, bir gazeteci de bu düşünceleri yayınlayamayacaksa, o yorumları yazanların tamamının karşı olduğu AK Parti iktidarından da farkınız kalmaz..

Yüzyıllardır Alevisi, Sünnisi ve Hıristiyan’ı kardeşçe, el ele ve gönül gönüle yaşadığımız Arsuz ve Hatay’da, kişisel çıkar ve menfaatler uğruna seçim ortamını germeye kimsenin hakkı yok!!!

Ve geldik işin can alıcı noktasına; Sosyal medyada yazılan-çizilen onca yazıya karşılık olarak Facebook ve Twitter’da yayınladığım mesajımı sizlerle de paylaşmak istiyorum..

FACEBOOK VE TWİTTER’DA YAYINLADIĞIM MESAJIM AYNEN ŞÖYLE:

EVEEEEEET SAYIN ARKADAŞLAR; NE BANA NE DE SAYIN AKİL KARACİĞER'E YAPTIĞINIZ HAKARETLERİ KABUL ETMİYORUM. GÖKMEYDAN GEZİSİ SIRASINDA SAYIN AKİL KARACİĞER'İN MERTÇE, SAMİMİ BİR ŞEKİLDE SARFETTİĞİ SÖZLERİ YETİŞEBİLDİĞİM ANDAN İTİBAREN ÇEKTİĞİM GİBİ, SEÇİME ÜÇ GÜN KALA MHP VE AKP İTTİFAKINA KARŞI SEÇİME KAZANACAK GÜÇLÜ OLAN TARAFTA BİRLEŞELİM ÖNERİSİNİ DİLE GETİRDİ.. VİDEOYU MONTAJLAMADIM, KESMEDİM VE BİÇMEDİM.. HABER METNİ VE VİDEO ARASINDA BİR ÇELİŞKİ VE YANLIŞLIK BULUNDUĞU İDDİASI ÜZERİNE DÜN GECE İTİBARİYLE YAYINDAN ÇEKİP, VİDEODAKİ SESLENDİRME VE HABER METNİNİ DE İPTAL EDEREK KONUŞMAYI AYNEN YAYINLADIM. HEM DE YORUMSUZ.. SAYIN AKİL KARACİĞER SONUNA KADAR DOĞRU BİR SÖZ SÖYLEDİ VE SAYIN KARACİĞER'İN BU ŞEKİLDE LİNÇ EDİLMEK İSTENMESİNE DE ÇOK KIZDIM. HABERİN YAYINDAN ÇEKİLMESİ RİCASI DSP'Lİ YETKİLİLERDEN GELMİŞ OLUP VE VİDEONUN HAM HALİYLE YAYINLANMASINA DA İTİRAZLARININ BULUNMADIĞINI İFADE ETMİŞLERDİR. ARSUZ, YÜZYILLARDIR MERT, DELİKANLI, DEMOKRAT, ATATÜRKÇÜ VE CUMHURİYETÇİ BİR BÖLGE OLARAK ONURUMUZ, ŞEREFİMİZ OLMUŞTUR.. BİR DEMOKRASİ ŞÖLENİ ŞEKLİNDE GEÇMESİNİ İSTEDİĞİM SEÇİMLERDE HİÇ BİR SİYASİ PARTİNİN ADAYINI ELEŞTİRMEDEN, HALKIN TAKDİRİ DOĞRULTUSUNDA YAYINCILIK YAPMAYA ÖZEN GÖSTERDİK.. BEN VE EKİBİM BU KONUDA MÜMKÜN MERTEBE TARAFSIZ DAVRANMAYA ÇALIŞTIK VE ÖYLE DE OLMAYA ÖZEN GÖSTERECEĞİZ.. SEÇİMDEN SONRA DA YÜZYÜZE BAKACAĞINIZI UNUTMADAN YORUMLAR YAZIN LÜTFEN..

NETİCEDE HEPİMİZ İNSANIZ VE BU KONUDA HATAYA DA İZİN VERMEMELİYİZ.. SAYIN AKİL KARACAĞIR'İN KONUŞMASININ VİDEO HAM HALİ YORUMSUZ BİR ŞEKİLDE YAYINDADIR VE TÜM OKUYUCULARIN TAKDİRİNE SUNULMUŞTUR. YANLIŞ ANLAŞILMALARDAN DOLAYI KUSURUM VARSA DA TÜM OKUYUCULARIMDAN ÖZÜR DİLEMEYİ DE BİLİRİM.. BEN DE ARSUZ TOPRAKLARININ ÇOCUĞUYUM BUNU DA LÜTFEN UNUTMAYIN.. KÖŞE YAZIMDA DAHA DETAYLI OLARAK KONUYU AÇIKLAMAYA ÇALIŞACAĞIM.. SAĞLICAKLA KALIN.. GÖKHAN GÖKPINAR..

 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet